KıbrısManşetSağlıkSiyasetTürkiye

Ali Pilli: “Kıbrıs Türk Halkının ihtiyacı olan yaşamsal önemde bir eser ortaya çıkmıştır”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, "Pandemi ve Acil Durum Hastanesi" açılışında konuşma yaparak Türkiye'ye teşşekkür ettiğini dile getirdi

Sağlık Bakanı Ali Pilli, pandemi ve acil durum hastanesi açılışında konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada Bakan Dr. Ali Pilli şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere Aralık 2019’da başlayarak 11 aylık sürede dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci dünyanın en güçlü ülkelerinin sağlık sistemlerini bile çökertmiştir.

Bugün itibariyle hastalıktan etkilenen insan sayısı 55 milyona ulaşmıştır.

DSÖ’nün önerileri doğrultusunda geç kalmadan önlemlerimizi aldık. Test kapasitemizi, yoğun bakım yatak sayımızı ve ventilatör sayımızı TC’nin de önemli katkılarıyla artırdık.

Sağlık çalışanlarımızın da özverili çalışmalarıyla pandemi mücadelesini gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 999 vakamız oldu. Bu süreç içerisinde 5 hastamızı kaybettik. Birçok ülkede salgın kontrolden çıkarken, aldığımız önlemlerle salgını kontrol altında tuttuk. DSÖ verilerine göre Avrupa’nın en iyi değerlerine sahip ülkesiyiz. Ayrıca dünyanın da en iyi değerlerine sahip ilk 10 ülkesi arasındayız.

Halkımızın da kurallara uyarak gösterdiği hassasiyetle önemli başarı gösterdik. Temaslı takip ekiplerinin başarısı ve otel karantinası salgını kontrol altında tutmada önemli bir başarı sağlamıştır.

Bugün açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Acil Durum Hastanesi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Fuat Oktay ve Sayın Fahrettin Koca’nın da kararlı duruşu ve desteğiyle Kıbrıs Türk Halkının ihtiyacı olan yaşamsal önemde bir eser ortaya çıkmıştır.

Ortaya çıkan bu eser ayrılmaz kardeşliğimizin nişanesidir. Bu eser Türkiye arkamızda durduğu sürece sırtımızın yere gelmeyeceğinin kanıtlarından biridir. Bu eser Türkiye’nin küresel anlamda ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir. Dünya ülkeleri bir ventilatör cihazına bile muhtaçken, Türkiye, dünyanın her yerinde 50 günde bir hastane inşa edecek güçtedir.

Bu hastane sadece bugün değil gelecekte de karşımıza çıkacak ihtiyaçları karşılayacaktır. İnşaatı devam eden Amatem binası, Güzelyurt Hastanesi, Lefkoşa’ya 500 yataklı devlet hastanesi projelerimiz devam etmektedir. Bu hastaneler ülkemize kazandırıldığı zaman sağlık altyapımız çağ atlayacaktır.

Cumhuriyetimizin 37. Yıldönümünü kutladığımız böylesi önemli bir günde, bu eseri ülkemizi kazandıran başta TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Fuat Oktay ve ekibine, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’a, Hükümetimize ve TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin yanı sıra salgının kontrol altında tutulması için canla başla mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu