GenelKıbrısManşetSiyaset

Alişan Şan:“Piyasayı daraltan değil büyüten olacağız”

Maliye Bakanlığı görevindeki ilk 6 ayını GIYNIK Gazetesi’ne değerlendiren Bakan Alişan Şan, “Devlet vatandaşları için vardır” sözünü kendisine ilke olarak benimsediğini ve görevini bu doğrultuda sürdürdüğünü vurguladı

“Devletin piyasa olan ödemelerini daha hızlı yerine getirerek piyasayı rahatlatmak için yaptığımız borçlanmaları günü gününe ödüyoruz”

ÖZEL HABER / GIYNIK ÖZEL

İLK 6 AYINI DEĞERLENDİRDİ…

Maliye Bakanı Alişan Şan, 6 aylık bakanlık dönemini GIYNIK Gazetesi’ne değerlendirdi. 23 Ocak 2022 genel seçimlerinde ilk kez milletvekilliğine seçilerek siyaset hayatına atılan ve Temmuz 2022’de Maliye Bakanlığı görevine atanan Şan, “Devlet vatandaşları için vardır” sözünü kendisine ilke olarak benimsediğini ve görevini bu doğrultuda sürdürdüğünün altını çizdi.

“AMACIMIZ PİYASAYI RAHATLATMAK” …

Maliye Bakanlığı tarafından alınan kredileri günü gününe ödediklerini ifade eden Bakan Şan, devletin toplam borcunun 12 Milyon dolar ve 15 Milyon Euro olduğunu ve bu borçlanmaları devletin piyasaya olan ödemelerini daha hızlı yerine getirmek için yaptıklarını ifade etti. Vatandaşların devletten alacaklarını erken tahsil etmesi durumunda yüksek faizlerle borç yükü altında ezilmelerinin önüne geçildiğini vurgulayan Şan, Maliye olarak almış oldukları döviz kredilerinin düşük faizli olduğunu ve kendisinin göreve gelmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile istişare içerisinde TC Merkez Bankası ile Swap işlem yapmak suretiyle döviz riskini de ortadan kaldırdıklarını da kaydetti.

“PİYASAYI DESTEKLEYİCİ POLİTİKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ” …

Şan ayrıca, piyasanın devletten alacaklarını daha hızlı ödeyerek piyasayı rahatlatıldıklarını da sözlerine ekledi. Özellikle Maliye Bakanlığı görevini devraldığındaki ilk açıklamalarını hatırlatan Bakan Şan, piyasayı, endişelendirici hiçbir hamlede bulunmayacağını, spekülasyon yaratacak hiçbir konuşma ve açıklama da yapmayacağını, piyasayı daraltacak değil piyasayı büyütecek politikalar izlemeye devam edeceğini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu