DünyaManşet

Aliyev, “Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret ederek katılımcılara hitap etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni ziyaret ederek katılımcılara hitap etti.

Bir yıl önce TEKNOFEST’in Bakü’de yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığını hatırlatan Aliyev, “Bugün ben buradayım. Bu, Türkiye ve Azerbaycan’ın her yerde bir arada olduğunu gösteriyor. Türkiye ve Azerbaycan, dost ve kardeş ülkelerdir.” ifadesini kullandı.

Aliyev, 2 yıl önce Şuşa Beyannamesi’nin imzalanmasıyla Türkiye ve Azerbaycan’ın resmen müttefik olduğunu vurgulayarak tarihi beyannamenin Şuşa’da imzalanmasının özel bir önemi olduğunu dile getirdi.

Şuşa’nın, Azerbaycan halkı ve Türk dünyasının aziz şehri olduğunun altını çizen Aliyev, Şuşa’nın işgalden kurtarılması sonucunda Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü sağladığını söyledi.

Aliyev, Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının daima Azerbaycan’ın yanında bulunduğunun altını çizerek, 2. Karabağ Savaşı’nın ilk dakikalarından son dakikasına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerinin yanında olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan’ın açıklamaları ve mesajlarıyla Azerbaycan’ı desteklediğini vurgulayan Aliyev, bunun kendilerine ilave güç ve ruh verdiğini ifade etti.

Aliyev, Türkiye’nin son 20 yılda büyük yol katettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde dünya çapında söz sahibi olduğunu belirterek, “Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu