GenelKıbrısManşetSpor

Alkışlar GMTMK’ya

Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Türkiye Ortaokullararası (Yıldızlar) Voleybol Şampiyonası’nı Türkiye ikincisi olarak tamamladı ve tarihi bir başarıya imza attı.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Türkiye Ortaokullararası (Yıldızlar) Voleybol Şampiyonası’nı Türkiye ikincisi olarak tamamladı ve tarihi bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ İLE TARİHİ BAŞARI GELDİ

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Ortaokullararası (Yıldızlar) Voleybol Birinciliği’nde KKTC şampiyonu olan Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) Yıldız Erkek Voleybol Takımı ülkemizi Türkiye’de başarıyla temsil etti. GMTMK, Türkiye Ortaokullararası (Yıldızlar) Voleybol Şampiyonası’nı Türkiye ikincisi olarak tamamladı ve tarihi bir başarıya imza attı.

YARI FİNALLERDEN, FİNALLERE GİDEN YOL

GMTMK, Türkiye macerasına ilk olarak Burdur’da katıldığı Türkiye Yarı Finalleri Grubu ile başlamıştı. Temsilcimiz burada Bursa, Afyonkarahisar ve İzmir temsilcilerini 3-0’lık skorlarla set vermeden mağlup ederek Türkiye genelinde son 8 takımın yer alacağı Türkiye Finalleri’ne katılma hakkını elde etti.

TÜRKİYE FİNALLERİNDE DE FIRTINA GİBİ ESTİLER

Ekibimiz bu başarının ardından Aksaray’da gerçekleşen Türkiye Finalleri’nde yer aldı. GMTMK ilk olarak Çeyrek Final Grubunda Bursa, Düzce ve Hatay ekiplerini yine rakiplerine set vermeden 3-0’lık skorlarla geçerek son 4 takım arasına girdi ve Türkiye Yarı Finaline yükseldi.

ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKLAŞTILAR İKİNCİLİ OLDULAR

Türkiye Yarı Finalinde Ankara ekibini de 3-0’lık skorla geçmeyi başaran temsilcimiz şampiyonluk yolunda turnuva boyunca tüm rakiplerine set vermeden hepsini 3-0’lık skorlarla geçti ve adını Türkiye Finaline yazdırdı. GMTMK dün oynanan Türkiye Finalinde rakibi İstanbul ekibine karşı 3-0 kaybederek Türkiye ikincisi oldu.

GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU OLDULAR GURUR YAŞATTILAR

GMTMK turnuva boyunca sergilediği performansla büyük beğeni kazanarak gönüllerin şampiyonu olurken ülkemize de büyük bir gurur yaşattı. GMTMK takım olarak Türkiye ikinciliği kupasını kazanırken öğrenciler de gümüş madalyaları ile okul tarihinde voleybol branşında ilk kez böyle bir başarı elde etmiş oldu.

GMTMK’nın turnuva boyunca elde ettiği sonuçlar şöyle;

Türkiye Yarı Finalleri Grubu (Burdur)
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – BURSA/Hacı Hacer Çağlar Ortaokulu: 3-0
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – AFYONKARAHİSAR/SPK Yatılı Bölge Ortaokulu: 3-0
KKTC-Gazimağusa Türk Maarif Koleji – İZMİR/19 Mayıs Ortaokulu: 3-0

Türkiye Finalleri Çeyrek Final Grubu (Aksaray)
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – BURSA/23 Nisan Ortaokulu: 3-0
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – DÜZCE/Bahaettin Güçlü Ortaokulu: 3-0
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – HATAY/Turunçlu Şehit Hakan Üçyıldız Ortaokulu: 3-0

Türkiye Yarı Finali (Aksaray)
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – ANKARA/TED Koleji Vakfı Özel Ortaokulu: 3-0

Türkiye Finali (Aksaray)
KKTC/Gazimağusa Türk Maarif Koleji – İSTANBUL/Bey Koop Ali Çebi Ortaokulu: 0-3

Diğer Haberler

Başa dön tuşu