
DEVRİM DEMİR
Girne’de dün trafiğin en yoğun olduğu Çanakkale Sokak üzerinde, yönetimindeki araç polisler tarafından durdurulan zanlı Önay Akyalçın alkol testi için nefes örneği vermeyi ret etti. Olay yerinden ayrılan zanlı kaza yapınca, Girne Polis Müdürlüğüne götürülmek istendiği sırada polise direndi gitmek istemediğini söyledi.
“Kralınız gelsin” ifadelerini kullanarak görevli polis memurunun yüzüne yumruk atan zanlı, araya giren polisin de sırtını yumrukladı. Makul güç kullanılarak tutuklanan zanlı, teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU
Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Dağdelen, olayın dün saat 18.00 raddelerinde meydana geldiğini söyledi. Yaşanan olayın ardından 2 polisin de zanlıdan şikayetçi olduğunu kaydeden Dağdelen, ‘Polisi darp görevinden men’ ve ‘Sarhoşluk rahatsızlık’ suçlarından dava gelen zanlının suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Zanlının daimi bir adres göstermediğini, TC ve KKTC vatandaşı olan Akyalçın’ın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
TEMİNATI ÖDEYEMEDİ CEZAEVİNE GİTTİ
Mahkemede söz hakkı alan zanlı, olay anında polislerin ters kelepçe yaptığını iddia ederek, “Canım yandı” dedi. Yargıç Mine G. Serden işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek zanlının ileride davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 400 bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest kalmasına emir verdi.
Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı cezaevine gönderildi.





































