ManşetSporSürmanşet

Allah rahmet eylesin

Futbolcular Derneği'nin, “Futbolumuzu Geri Verin” sloganıyla başlattığı eylemin dünkü versiyonu büyük ses getirdi

GIYNIK SPOR

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SİYAH ÇELENK… Futbolcular Derneği, geçtiğimiz hafta yaptığı çağrı ile futbolun geri başlaması için dün yaptıkları eyleme ilk olarak Sağlık Bakanlığı önünde başladı. Futbolcular, sağlık kriterlerinin aşılması konusunda bakanlığın gerekli çalışmaları yapmamasından dolayı Sağlık Bakanlığı’na “FUTBOLUMUZU GERİ VERİN” yazılı siyah çelenk bıraktı.

KTFF’YE TABUT BIRAKTILAR, FORMA ATTILAR, PANKART AÇILAR… KTFF binası önünde devam eden eylemde 200 kadar futbolcu, Sağlık Bakanlığı’nın öldürdüğünü belirttikleri “FUTBOLUN TABUTUNU” KTFF’nin önüne bırakarak tabutun üzerine forma attılar. Eylem sırasında futbolcular, “İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL”, “FUTBOLUMUZU GERİ VERİN”, “BİZ FUTBOL KÖLESİ DEĞİLİZ” yazılı pankartlar açtılar.

TEKİN BİRİNCİ FUTBOLUN FATİHASINI OKUDU… Futbolcuların eylemine FIFA belgeli menajer Tekin Birinci de destek verenler arasındaydı. Tekin Birinci, futbolcuların KTFF binası önüne bıraktığı ve üzerine forma attıkları tabutun başına giderek ellerini açtı ve futbolun fatihasını okudu.

SONAY: “FUTBOLUMUZU VE GENÇLİĞİMİZİ ÖLDÜRDÜNÜZ”… Eylem sırasında futbolcular adına açıklama yapan Esin Sonay, futbolcuların bugüne kadar üzerlerine düşeni yaptığını, futbolun başlamamasının nedeninin maddiyat olduğunu, sorunun temaslı takip ve tesislerde kalmaksa bunu da kabul ederek futbola bir an önce başlamak istediklerini, ya da birilerinin çıkıp futbolun başlamayacağını söylemesini, futbol oynanmayacaksa da öğrenci ve işsizlere destek çıkılmasını ifade etti.   Sonay, Sağlık Bakanlığı ve KTFF’yi şiddetle kınayarak “Futbolumuzu ve gençliğimizi öldürdünüz, gurur duyun” dedi.

Futbolcular Derneği’nin, “Futbolumuzu Geri Verin” sloganıyla başlattığı eylemler devam ediyor.

Futbolcular Derneği, geçtiğimiz hafta yaptığı çağrı ile futbolun geri başlaması için dün hem Sağlık Bakanlığı, hem de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu önünde eylem yaptı.

BAKANLIĞA SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Eyleme Sağlık Bakanlığı önünde başlayan futbolcular, sağlık kriterlerinin aşılması konusunda bakanlığın gerekli çalışmaları yapmamasından dolayı Sağlık Bakanlığı’na “FUTBOLUMUZU GERİ VERİN” yazılı siyah çelenk bıraktı.

TABUT KALDIRDILAR, FORMA ATTILAR

Daha sonra KTFF binası önüne hareket eden 200 kadar futbolcu, Sağlık Bakanlığı’nın öldürdüğünü belirttikleri “FUTBOLUN TABUTUNU” KTFF’nin önüne bırakarak tabutun üzerine forma attılar ve burada açıklama yaptılar.

BİRİNCİ, FUTBOLA FATİHA OKUDU

Futbolcuların eylemine FIFA belgeli menajer Tekin Birinci de destek verenler arasındaydı. Tekin Birinci, futbolcuların KTFF binası önüne bıraktığı ve üzerine forma attıkları tabutun başına giderek ellerini açtı ve futbolun fatihasını okudu.

KTFF ÖNÜNDE PANKARTLAR AÇILDI

KTFF önünde gerçekleşen eylem sırasında futbolcular, “İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL”, “FUTBOLUMUZU GERİ VERİN”, “BİZ FUTBOL KÖLESİ DEĞİLİZ” yazılı pankartlar açtılar.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA DESTEK

Futbolcuların bu eylemine bazı antrenörler, yöneticiler, yabancı futbolcular ve futbol severler de destek verirken her iki kurum önündeki eylemler sırasında güvenlik önlemlerinin de alınması gözlerden kaçmadı.

AÇIKLAMAYI YİNE ESİN SONAY YAPTI

KTFF binası önünde yapılan eylemde futbolcular adına açıklamayı, daha önce Lefkoşa Atatürk Stadı’nda gerçekleşen eylemdeki gibi yine Futbolcular Derneği üyesi Esin Sonay yaptı.

Esin Sonay’ın açıklamaları şu şekilde;

ATATÜRK’Ü ANDILAR

“Öncelikle bugünün 10 Kasım olması,  burada toplanmamızın önemini daha çok artırmaktadır. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spora vermiş olduğu değerin karşılığını, bizler buradan spor yapmak için vermiş olduğumuz çabayı ona göstermek ve bizleri bir yerlerden izlerken gurur duymasını sağlamak içindir. Onu sevgi ve özlemle anıyoruz.”

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

“Bizler bugüne kadar, tek amacımızın futbol oynamak olduğunu, maddi ve manevi kayıpları olan birçok arkadaşımız bulunduğunu belirttik. “Fedakarlık yapmayız” veya “her şeyi isteriz” gibi bencilce konuşmalar yapmadık. Aksine maddi ve iş hayatımızla ilgili sıkıntıları atlatarak futbolun oynanabilmesi için çaba gösterdik ve 45 derece sıcakta, hafta içinde özel veya kamu iş yerlerimizden izin alarak, günü geldiğinde maaşlarımızdan feragat ederek liglerin tamamlanması için üzerimize düşen ne ise gerekeni yaptık. Buna rağmen şimdi birilerinin çıkıp yine bizden fedakarlık beklemesi çok iyimser bir yaklaşım değil.”

“SEBEP MADDİYAT”

“Futbolcu ve başkan karşılıklı oturduğunda birebir fedakarlıklar yapabilir, futbolcu özel sektördeki işini riske atar veya atmaz ya da bir süre futbola ara verir. Futbolcu ve antrenör indirim mi yapar, peşinatlar aylıklara mı bölünür bilinmez ama bırakın buna kulüpler kendi aralarında karar versin. Açıklamalara bakıldığı zaman futbolun başlamamasının en büyük sebebinin, maddi olduğu ortaya çıkmıştır.”

“SORUN TEMASLI TAKİPSE BÖYLE DE OYNARIZ”

İlk eylemimizden bugüne 2,5 haftalık bir süre geçmesine rağmen halen hiçbir sonuç alınamaması ve karar açıklanamaması sabrımız taşırdı. Futbolun başlaması için tek sorun temaslı takip ile tesislerde kalmak ise biz bu şekilde de biran önce başlamak istiyoruz.

“OYNANMAYACAKSA ÖĞRENCİ VE İŞSİZLERE DESTEK ÇIKILSIN”

“Bizim tek çabamız futbol oynamak. Eğer oynanmayacaksa, birileri çıksın ve desin ki önümüzdeki yaz dönemine kadar futbol oynanmayacak. Bizde boşuna beklenti içinde olmayalım, bizi daha fazla oyalamasınlar. 8,5 milyon TL’lik katkıyla da öğrenci gençlerimize ve işi olmayan arkadaşlarımıza devlet tarafından yardım amaçlı destek verilsin.”

“FUTBOLUMUZU VE GENÇLİĞİMİZİ ÖLDÜRDÜNÜZ”

“Buradan bir kez daha hiçbir açıklama yapmayan Sağlık Bakanlığı’nı ve kulüplerden yetki almasına rağmen sonuca varamayan ve tüm etken olarak başkan, futbolcu ve antrenörü gösteren Futbol Federasyonu’nu şiddetle kınıyoruz. Futbolumuzu ve gençliğimizi öldürdünüz, gurur duyun.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu