Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Alman emlakçının davası sürüyor

KKTC’deki eski Rum taşınmazlarını "suiistimal ettiği" iddiasıyla Güney Kıbrıs’ta yargılanan Alman Ewa Kunzel’in ikinci dava içinde davasına dün devam edildi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

KKTC’deki eski Rum taşınmazlarını “suiistimal ettiği” iddiasıyla Güney Kıbrıs’ta yargılanan Alman Ewa Kunzel’in ikinci dava içinde davasına dün devam edildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Ewa Kunzel’in 7 Temmuz 2024 tarihinde Güney Kıbrıs’a varışı sırasında bagajlarında gerçekleştirilen aramanın yasadışı olduğu kararının 8 Ekim 2025 tarihli “dava içinde dava” duruşmasında alındığını hatırlatarak, akabinde alınan ifadesinin de yasadışı olduğu gerekçesiyle yürütülen ikinci “dava içinde davanın” dün devam ettiğini yazdı.

Gazete, Kunzel’in avukatının dünkü duruşmada, Kunzel’in bagaj aramalarında ele geçirilen bazı belgelerin akabinde ifadesinin alındığını, bu nedenle ifadenin de tıpkı belgeler gibi geçersiz olduğunu ileri sürdüğünü yazdı.

İddia makamı ise, Kunzel’in havaalanında tutuklanması ve bagajlarının aranması öncesinde de Kuznel hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını, verdiği ifadenin de gönüllülük esasıyla alındığını savundu.

Gazete, duruşmanın 21 Kasım tarihinde devam edeceğini belirtti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu