DünyaEkonomiGenel

Alman pazarında son durum!

Almanya pazarında Türkiye, İspanya ve Yunanistan arasındaki rekabet kızıştı.

100 tur operatörünün envanterini birbirine bağlayan bir Alman OTA olan HolidayCheck tarafından 8 Eylül’de toplanan verilere göre, İspanya bu yıl %22,9’luk pazar payıyla bir kez daha lider durumda.

İspanya kıl payıyla Türkiye’nin önünde

Turizmdatabank’ta yer alan habere göre pazarda yapılan seyahat rezervasyonlarında İspanya %22,9 pazar payı ile Türkiye (%22,3), Yunanistan (%18,6) ve Almanya’nın önünde.

Hangi bölgeler önde?

Booking, Expedia, Hoteldebs vb. envanteri birbirine bağlayan bir arama motoru ve online acente olan HolidayCheck’ten gelen verilere göre; Almanların en çok seyahat ettiği turistik bölgeler ise Türk Rivierası (%19,3 pay), Mallorca (%13,4), Girit (%8,4), Rodos (%4,6) ve Hurghada (%4,5) oldu.

Lara otelleri revaçta

Seyahat tarihi 2021 olan 8 Eylül itibariyle birikmiş rezervasyonların %3,3’ü Türkiye’nin Antalya ilindeki tatil beldesi Lara’da yoğunlaştı. Bunları Evrenseki ilçesi , Antalya (% 2,9) ve Playa de Palma (% 2,8) takip ediyor.

İspanya’da bölgelere talep

Balear ve Kanarya Adaları, Alman gezginlerin tercihlerine açık bir şekilde hakim.

Almanya’da en çok rezerve edilen destinasyonlar sıralamasında yer alan diğer İspanyol şehirleri ise Cala Millor (%1,6), Cala Ratjada (%1,4), Playa de Muro (%1,2), Peguera (%1,1), Playa del Inglés (%1) ), Costa Calma (%1), Alcudia (%0,8), Can Picafort (%0,7) ve Playa de Jandia (%0,7).

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu