DünyaGenelManşet

Almanya Başbakanı Scholz, Atina’da Türkiye’yi eleştirdi

Atina ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis’le görüşen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik tezlerine büyük destek verdi.

Atina ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis’le görüşen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik tezlerine büyük destek verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün ziyaret ettiği Atina’da Türkiye karşıtı açıklamalar yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le görüşen Scholz, Yunan Ta Nea gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ege adalarıyla ilgili itirazlarını reddettiklerini söyledi. Bir NATO üyesinin bir başka ittifak ülkesinin egemenliğini sorgulayamayacağını belirterek Yunanistan’ın tezlerine destek veren Scholz, “Bu durum kabul edilemez” dedi.

Alman Başbakan, Türk hükümetinden yetkililerin Yunanistan’a “askeri tehditler yönelttiğini” savundu. Scholz, hem Türkiye’ye hem de Yunanistan’a sorunları uluslararası hukuka bağlı kalarak diyalog yoluyla çözme çağrısında bulundu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Scholz’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’yle yaşanan krize değinerek “Avrupa’da daha fazla gerilime gerek yok” diye konuştu.

Türkiye ve Yunanistan arasında başta Ege adalarının silahlandırılması olmak üzere bir dizi başlıkta gerilim son dönemde hızla artıyor. Avrupa Birliği ülkeleriyle görüşmelerde her fırsatta Türkiye’yi şikayet eden Yunan hükümeti, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı Atina’ya destek verdiğini savunuyor.

Gerilim uluslararası boyut kazanırken, Türkiye geçen ay Yunanistan’ın Midilli ve Sakız adalarına ABD menşeli zırhlı araçları konuşlandırması nedeniyle Yunanistan ve ABD’ye nota vermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu