GenelKıbrısManşetSiyaset

Almanya Başbakanlık Güvenlik Direktörü ve Büyükelçisi Halkın Partisi’ni ziyaret etti

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada Almanya’nın Başbakanlık ofisi güvenlik işleri direktörü Eberl ve Almanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Schilmm’in Halkın Partisi’ni ziyaret ederek dış politika ve güvenlik konularını ele aldığı belirtildi. Açıklamada Halkın Partisi’nin olası bir yeni sürecin Kıbrıs Türk Halkının hak ve menfaatlerini gözeten bir şekilde olabilmesi için fikir anlamında her zaman katkı koymaya devam edeceğine vurgu yapıldı.

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Almanya Başbakanlığı güvenlik konuları kıdemli Direktörü Alexander Eberl ve Almanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Anke Schlimm Halkın Partisi’ni ziyaret ettiler. Görüşmemizde Kıbrıs sorunu, Doğu Akdeniz’deki enerji konuları ve bu bölgede yaşanan son gelişmeleri ele alarak görüş alış verişinde bulunduk, kendi görüşlerimizi ve önerilerimizi paylaştık. Görüşmede Halkın Partisi adın Genel Başkanımız Kudret Özersay ve Dış Politika Danışmanı ve PM üyemiz Serhat Kotak hazır bulundu.
Daha önce de kamuoyuna açıkladığımız nedenlerle küresel aktörlerin bu bölgeye, Kıbrıs’a, Türkiye’nin izleyeceği dış politikaya ilgileri artmış durumdadır.

Bu nedenle yakın gelecekte daha farklı bir diyalog sürecinin, kapsamlı çözüm ve/veya bölgesel işbirliği için yeni bir müzakere sürecinin başlayabileceğini düşünüyoruz. Olası herhangi bir yeni sürecin Kıbrıs Türk Halkının hak ve menfaatlerini gözeten bir şekilde olabilmesi için Halkın Partisi olarak fikir anlamında her zaman katkı koymaya gayret göstereceğiz. Çalışmaya devam.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu