DünyaManşet

Almanya ciddi tedbirler alacak

Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina salgını alt etmek için “sıkı bir tecrit” uygulanmasını önerdi. Buna göre, 14 Aralık’tan itibaren gastronomi, kültür ve eğlence merkezlerine ek olarak okullar ve AVM’ler de kapatılabilecek

Federal Almanya’da korona ile mücadelede sert önlemler kasım ayının başından bu yana uygulanıyor. Yüksek seviyede seyreden vaka sayılarına ve ölümlere işaret eden Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina’ya göre gerçek bir rahatlama sağlanması için sertleştirilen kısmi kısıtlamalarda bir adım daha ileriye gidilmesi gerekiyor.

10 OCAK’A KADAR BÜYÜK KAPATMA

Akademi en az 10 Ocak 2021’e kadar sıkı bir tecrit uygulanması gerektiğini bildiriyor.

Leopoldina, kısıtlamaların önümüzdeki haftadan itibaren büyük ölçüde sıkılaştırılması çağrısında bulunuyor. İlk adım olarak, zorunlu eğitimin önümüzdeki 14 Aralık pazartesi gününden Noel tatiline kadar kaldırılması gerektiğini bildiren akademi 24 Aralık’tan en az 10 Ocak’a kadar “sert bir kısıtlama” tavsiye ediyor. Buna göre günlük ihtiyaçların karşılandığı marketler, eczaneler hariç tüm dükkânların kapatılabilir.

Evden çalışma kuralının neredeyse bir rutin haline getirilmesini de öneren akademi, sosyal temasın en az seviyeye indirilmesini istiyor.

ÖĞRENCİLERE DÖRT HAFTA NOEL TATİLİ

Öte yandan Başbakan Angela Merkel pazartesi günü birlik partileri parlamento grubunun telekonferansında şu ana kadar alınan önlemlerin yüksek sayıdaki vakaların düşürülmesini sağlayamadığına dikkat çekti.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) sağlık politikaları uzmanı Karl Lauterbach da Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada  ”Öğrencileri dört haftalık Noel tatiline göndermeliyiz. Yani önümüzdeki haftadan itibaren ocak ayının ilk haftasına kadar. Ek olarak, perakende sektörünün Noel’den sonra iki hafta süreyle kapatılması gerekir. Önlemler hakkında bu hafta karar vermeliyiz, vaka sayısı çok yüksek” dedi.

ÜLKE ÇAPINDA SINIFLARDA MASKE ŞARTI

Baden-Württemberg eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann da daha sert kısıtlamalar konusunda ısrar ediyor. Yeşil siyasetçi “Bu böyle devam edemez” dedi.

Bu arada Leopoldina, maske takma kuralının ülke çapında zorunlu hale getirilmesini de tavsiye etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu