Güney KıbrısManşetSiyasetToplum

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Kuzey Kıbrıs’ı variller arasından gözlemledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Güney Kıbrıs'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Kuzey Kıbrıs’ı variller arasından izledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Kıbrıs’a gerçekleştirdiği iki günlük resmî ziyaret kapsamında Lefkoşa Belediye Sarayı’nı ziyaret etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in eşlik ettiği Almanya Cumhurbaşkanı, saat 11.30’da Lefkoşa Belediye Binası’na geldi ve burada Lefkoşa Belediye Başkanı Constantinos Yiorkadjis tarafından karşılandı.

Steinmeier, daha sonra Belediye Meclisi üyeleriyle selamlaştı ve binanın en üst katına çıkarak hem özgür hem de işgal altındaki şehri gözlemledi. Burada kendisine Yeşil Hattı oluşturan çeşitli noktalar anlatıldı.

Bu ziyaretin ardından, belediye binasının çevresindeki sokaklarda bir yürüyüş turu yapıldı. Bu tur sırasında Yiorkadjis, surlarla çevrili şehirde gelişen start-up topluluğuna atıfta bulundu. Başkan Hristodulidis ise yol boyunca karşılaştıkları barikatların ve karakolların önünde durarak, bunların tarihî ve şimdiki yapısıyla ilgili bilgiler verdi.

Üç isim, ayrıca Lefkoşa Belediye Binası’nın hemen arkasında yer alan ve Belediye’nin de ortağı olduğu CYENS Mükemmeliyet Merkezi üyeleriyle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu