DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Türkiye Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı tahriklerine devam ederse yaptırım uygulanabilir

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı tahriklerine devam etmesi halinde yaptırım uygulanabileceğini söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB Dışişleri Bakanları telekonferansından önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı tahriklerinin devam etmesi durumunda aralık ayındaki zirvede yaptırımlar konusunun masada bulunacağını söyledi.

Heiko Maas şöyle konuştu:

“AB Başkanlığı olarak ve son aylarda Türkiye ile özel ilişkilerimiz nedeniyle Doğu Akdeniz’deki gerginliğe çözüm arama çabaları gerçekleştiriyoruz. Geçen aylarda doğrudan temaslarla bir umut oluşmuştu, ama aynı anda yeni tahrikler ortaya çıktı (Oruç Reis Ege’ye geri döndü) ve Erdoğan Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etti. Her şey Türkiye’ye bağlı – aralık ayına kadar Türkiye tarafından olumlu bir şey olmazsa, o zaman Avrupa Konseyi’nde zor bir tartışma olacak. Türkiye’nin verimli bir rol oynadığını göstermesi için çok seçeneği var.”

“Zor tartışmaların” yaptırımlar getirip getirmeyeceğiyle ilgili bir soruya Heiko Maas son aylarda bazı üye devletlerin bu konuyu masaya yatırdığını belirtti ve “O zamana kadar durumda bir iyileşme olmazsa o zaman yaptırımlar masadadır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu