DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Almanya turizm pazarında son durum

Türkiye’nin Almanya’dan turist kabul etme kriterlerini hala açıklamadığını belirten Bentour CEO’su Deniz Uğur, aşı olan Almanları farklı bir şekilde Türkiye’ye davet etmeliyiz dedi.

Bentour Reisen’in CEO’su Deniz Uğur ve şirketin Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, Almanya pazarındaki gelişmeleri ve şirketin 2021 hedeflerini Turizm Meclisi TV’den Savaş Daş’a anlattı.

SONGÜL GÖKTAŞ: TÜRKİYE’YE YOĞUN TALEP OLACAĞI İNANCINDAYIZ

Alman ve Türk dışişleri bakanlarının görüşmesinin ve devamında verilen pozitif mesajların turizm sektörüne olumlu yansıdığını belirten Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, ‘’Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya ziyareti pozitif bir sinyal oldu. Daha öncesinde zaten Alman Ekonomi Bakanı da olumlu açıklamalar yapmıştı. Bunun devamında yeniden seyahat acenteleri talep almaya başladı. Umutluyuz, Türkiye’ye yoğun talep olacağı inancındayız.’’ dedi.

DENİZ UĞUR: AŞI OLAN İNSANLARI ÇOK FARKLI BİR ŞEKİLDE TÜRKİYE’YE DAVET ETMELİYİZ

Bentour CEO’su Deniz Uğur ise, Türkiye’nin Almanya’dan turist kabul etme kriterlerini hala açıklamadığını anımsattı. Aşı olmadan hiçbir şekilde doğru dürüst turizm yapılamayacağına işaret eden Deniz Uğur, ‘’Almanya aşılamada baya hızlandı ve 20 milyonun üstünde insan aşılandı. Sekiz hafta içinde aşılanan insan sayısı 30-40 milyona ulaşacak. Bizim aşı olan insanları çok farklı bir şekilde Türkiye’ye davet etmemiz lazım. Çünkü bunlar artık risk teşkil etmeyecek bizim için. Ülke olarak aşılanmış Alman turistlere özel bir çağrı yapmamız lazım’’ dedi.

REZERVASYONLAR TEMMUZ VE SONRASINA YOĞUNLAŞIYOR

Almanya’da seyahatlerin yavaş yavaş haziran ayında başlayacağını ancak haziran ayı için büyük kapasiteler görünmediğini kaydeden Uğur, rezervasyonların temmuz ve sonrasında yoğunlaştığını söyledi. Uğur, ‘’Aşı olmuş veya olacak olan Almanlar, Türkiye’nin turistleri hangi koşullarda bekleyeceğini öğrenmek istiyor. Mesela Yunanistan bununla ilgili açıklamayı yaptı ve aşı olan turistleri testsiz kabul edeceğini belirtti.’’ ifadelerini kullandı.

2021 HEDEFİMİZ 2019’UN YÜZDE 75’İ’’

Bentour’un 2021 yılında 2019 kapasitesinin yüzde 75’ine ulaşmayı hedeflediğini belirsen Songül Göktaş Rosati ise, 2020’de 2019 rakamlarını aşmayı, 2023’te, yani Cumhuriyetin 100. yılında ise çok büyük operasyonlar hedeflediklerini açıkladı. Rosati ayrıca, Almanya’da Türkiye’deki çok sayıda turizm destinasyonuna info turlar yapacaklarını da söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu