DünyaManşet

Almanya’nın kısıtlamaları hafifletmesi rezervasyonlara yansıdı

Almanya’da kısıtlamalar gevşetilince, rezervasyonlar katlandı, sektörde beklenti yükseldi

Seyahat pazarında umutlar yükseliyor. Tatil satışları arttı. Acentelerin geleceğe ilişkin beklentileri de rekor seviyeye ulaştı.
Fvw Dergisi’nde yer alan habere göre rezervasyonların arttığı destinasyonlara her gün biri daha ekleniyor.
Araştırma şirketi Dr. Fried & Partner’ın ‘Turizm Satış İklim Endeksi’ raporuna göre mayıs ayında 100 olan endeks, haziran ayında 134’le 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Araştırmaya göre önümüzdeki 6 ayda seyahat hizmetlerine olan talebin artacağını söyleyenlerin oranı yüzde 21,24 iken, bu oran mayıs ayında yüzde 45,9’a, haziran ayında ise yüzde 78,9’a ulaştı. Kötümser olanların oranıyla yüzde 34’ten yüzde 10’a geriledi.
Almanya seyahat pazarındaki iyileşme beklentisi gelirler için de geçerli. ”Önümüzdeki 6 ayda gelirlerinizin artmasını bekliyor musunuz?” sorusuna ‘evet’ diyenlerin oranı mayıs ayında yüzde 31,5 iken, haziran ayında yüzde 54,2 oldu.

TUI: Kısıtlamaların hafiflemesiyle rezervasyonlar 2019 düzeyine yükseldi

Bu arada TUI Almanya 2021 yaz rezervasyonlarının haftalık bazda 2019’un aynı dönemini aştığını açıkladı.
TUI’den yapılan açıklamada en çok tercih edilen destinasyonların Türkiye, İspanya ve Yunanistan olduğu bildirildi.
TUI’nin Almanya Başkanı Marek Andryszak, “Yaz tatili rezervasyonlarında açık kapanarak tam kapasiteye ulaştı ve seyahatiçin tüketici iyimserliği gün geçtikçe artıyor” dedi.
Türkiye ve Yunanistan’ın yanı sıra İspanya’nın Balear ve Kanarya adalarına dönük talebin de yüksek olduğunu ifade eden Andryszak, talebin 2019’un aynı dönemini aştığını ve tatil talebinin giderek yükseldiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu