GenelKıbrısManşetSağlık

Alsancak Belediyesi PCR testi yaptıranlardan hizmet bedeli almaya başladı

Alsancak Belediyesi, belediye bünyesinde PCR testi yaptıranlardan hizmet bedeli almaya başladı.

Alsancak Belediyesi’ne bağlı PCR test merkezinde testini yaptırdıktan sonra 10 TL hizmet bedeli ödediğine dair makbuz alan vatandaş ‘sağlık bile parayla’ yorumunda bulunurken Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise  bu ücretin PCR test parası değil hizmet bedeli olarak alındığını ifade etti ve hizmet bedelini almaya devam edeceklerini belirtti.

PCR Test Merkezi’nde 2’si hemşire olmak üzere toplam 6 çalışanın olduğunu aktaran Ataser, hizmet bedeli karşılığında 10 TL alındığını doğruladı ve şunları aktardı: “Bu iş bir gün ya da üç günlük bir iş değil. Aylarca sürecek ve bu personelin çalışmasının da bir bedeli var. Biz de konuya böyle bir çözüm bulduk. Üstelik aldığımız 10 TL, PCR testi parası değil, hizmet bedelinin karşılığı ve çok cüzi bir rakam” dedi.

Ataser, Sağlık Bakanlığı’nın PCR testlerinden hiçbir ücret istenmeyecek diyor, ücret talep edilmeyecekse Sağlık Bakanı bize hemşire de personel de göndersin. Ben şu an orada 6 personel çalıştırıyorum, bir günde ortalama bin 200 kişiye test yapılıyor, PCR Merkezi’nin açık kalabilmesi için hizmet bedelini almaya devam edeceğim. Zaten tüm belediyelerde de ücretlendirmeye gidiliyor.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu