GenelKıbrısManşet

Alsancak-Girne Yolu örnek yol olacak

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, bölgede yaşanan gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu

GÜNDE 37 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Alsancak yoluna ilişkin çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, “Bu yolda günde 37 bir araç geçiyordu. Bu çok önemli bir rakamdır.Yol çift şerit haline geldi. Ama ışıklandırma, orta refüj ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Bu yol Lapta oteller bölgesine kadar devam edecek. Alsancak yolu çevre düzeniyle tamamıyla bittiğinde ülkede örnek yol olacak” dedi.

KAÇAKSA MUTLAKA YIKILACAK

Türkiye’deki deprem felaketinin ardından bina denetimi ve kaçak yapıyla ilgili mücadelede bir farkındalık oluştuğunu kaydeden Başkan Ataser, “Büyük küçük fark etmez kaçak yapıyla mücadelede kimsenin gözünün yaşına bakmam. Kaçaksa mutlaka yıkılacak. Bir ay sonra çıkacak yasayla bu konuda belediyelere tam yetki veriliyor” dedi. Belediyenin mali yapısının da hızla düzeldiğini kaydeden Ataser, “Lapta’da daha önce 6 ayda toplanamayan parayı 1 ayda topladık” ifadelerini kullandı.

DAR GELİRLİYE 10 TON SU BEDAVA

Türkiye’den gelen suyun ton fiyatının 7.5’ye çıkmasının ardından 0-20 ton arasında su satışında birim fiyatın ton başına 15 TL olacağını belirten Ataser, “Zaten bize maliyeti 13-14 TL civarında. Buradan büyük bir kar düşüncemiz yok. Ancak sosyal yardım alan dar gelirlileri de sosyal belediyecilik anlayışıyla düşünmek zorundayız. Onlara da 10 tona kadar su bedava olacak. Ancak şu da var. 20 tonun üzerinde su kullananlar, ki bunların çoğu havuzlu lüks evler, onlar daha fazla ödeyecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu