KıbrısManşet

Alsancak’ta neler oluyor?

Alsancak Belediyesi tarafından Şubat ayında tanıtımı yapılan ve Alsancak ile Yeşiltepe’yi birbirine bağlayarak çevre yolu yaratılacağıyla övünülen ‘Girne-Alsancak Alternatif Üst Yol ve Köprüler’ projesi bölge halkının çilesi haline dönüştü. Bölgedeki çalışmalar nedeniyle zor günler yaşayan ve projenin tanıtıldığı şekilde yürütülmediğini düşünen bölge halkından GIYNIK Gazetesi’ne ihbar telefonları yağdı

Alsancak Belediyesi tarafından Şubat ayında tanıtımı yapılan ve Alsancak ile Yeşiltepe’yi birbirine bağlayarak çevre yolu yaratılacağıyla övünülen ‘Girne-Alsancak Alternatif Üst Yol ve Köprüler’ projesi bölge halkının çilesi haline dönüştü. Bölgedeki çalışmalar nedeniyle zor günler yaşayan ve projenin tanıtıldığı şekilde yürütülmediğini düşünen bölge halkından GIYNIK Gazetesi’ne ihbar telefonları yağdı.
İşlerin proje tanıtımında yapıldığı şekilde ilerlemediğini ve projeye aykırı şekilde işler yapıldığını öne süren vatandaşlar, ciddi bir doğa tahribatıyla karşı karşıya kalındığını vurguladı. Ülkemizde birçok başarılı yatırımı bulunan ve güzel işlere imza atmış bir firmanın bu şekilde tepki çeken bir durumun içinde olması da üzüntü yarattı.

Aşırı gürültü ve ağır vasıta trafiğinin yanı sıra çalışmalar nedeniyle evlerinin üzerine yağan topraktan dolayı evlerinde yaşayamaz hale geldiklerini dile getiren bölge halkı, “Ne araçlarımız, ne bahçemizdeki ağaçlar, çiçekler ne de kurutmak için dışarıya astığımız çamaşırlar temiz kalıyor. Kapı, pencere açamadan evlerimizde hapis hayatı yaşıyoruz” derken, birçok kişinin de toz ve topraktan kaynaklı sağlık sorunları yaşadığını ifade etti.
Proje tanıtımında, doğal yapıya uygun bir köprü yapılacağının ve çevreye hiçbir zarar verilmeyeceğinin taahhüt edilmesine rağmen, tanıtımı yapılan projeden çok farklı bir tablo ortaya çıktığını dile getiren vatandaşlar, “Bize tanıtımda altında sular akan dere yatağına müdahale edilmediği bir asma köprü tanıtıldı. Şimdi ise dere yatağının üzerine betonlar dökülüp dere yatağının üzerine tünel kuruluyor ve dere yatağının üzeri dolduruluyor” diyerek, Alsancak Belediyesi’nden bu konuda duyarlılık ve kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama beklediklerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu