DünyaGenelKıbrısManşetSpor

Altın çocuk

Yıldızlar Kategorisinde KKTC ve Türkiye’nin en hızlısı olan Taygun Artan Özcihan artık “Balkan”ların da en hızlısı.

SIRBİSTAN’DA TAYGUN FIRTINASI

Kıbrıslı Türk atlet Taygun Artan Özcihan, hızıyla gururumuz olmaya devam ediyor. Altın çocuğumuz, Türkiye Milli Takımı ile Sırbistan’da düzenlenen Balkan U18 Atletizm Şampiyonası’nda da fırtına estirdi. Taygun, 100 metrede şampiyon olarak kürsünün zirvesine çıkarken, 4×100 metrede Taygun’un da yer aldığı Türkiye takımı, Türkiye 4×100 Yıldızlar Rekorunu kırarak şampiyonluğa ulaştı. Yıldız atlet daha önce 100 ve 200 metrede KKTC ve Türkiye’nin en hızlısı olmayı başarırken, 100 metrede KKTC, 200 metrede de hem KKTC hem de Türkiye Yıldızlar Rekorunun yeni sahibi olmuştu. Böylece Taygun şampiyonluklarına ve rekorlarına yenilerini eklemiş oldu.

100 METREDE BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Antrenörü Celal Keleş ile birlikte geçtiğimiz gün Türkiye Milli Takımı’na dahil olan ve Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde düzenlenen Balkan U18 Şampiyonası’na katılan Taygun Artan Özcihan, tek gün olarak düzenlenen şampiyonada ilk olarak 100 metrede piste çıktı. 100 metre seçmelerinin ilk serisinde yer alan atletimiz, elde ettiği 10.78’lik derecesi ile hem serisini birinci bitirdi, hem de üç seride koşulan derecelerin en iyisine imza atarak finale yükseldi. Finalde 10.80 koşan Taygun, rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya uzandı ve Balkan U18 Şampiyonu unvanını elde etti.

4X100 METREDE ŞAMPİYONLUK REKORLAR GELDİ

Yıldız atletimiz günün son yarışı olan 4×100 metrede de sahne aldı ve kariyerine yeni başarılar ekledi. Taygun Artan Özcihan, Mehmet Fatih Göç, Taha Özal ve Orçun Ünalan’dan oluşan Türkiye bayrak takımı, 4×100 metre yarışında 41.65’lik dereceyle Balkan Şampiyonluğuna ulaştı. Taygun son adam olarak taşıdığı bayrağı finişe hem birincilik hem de rekorla getirdi. 4×100 metre yarışında Taygun’lu Türkiye takımı 41.65’lik dereceyle yeni Türkiye 4×100 Yıldızlar Rekorunu da kırdı. Eski rekor 2016 yılında yine Sırbistan’da 41.74 ile kırılmıştı. Sırbistan’ın Kraljevo kentinde dün tamamlanan Balkan U18 Şampiyonası’nda Türkiye, 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile madalya sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu