EkonomiGenelManşet

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Küresel çapta tedirginlik yaratan bankacılık krizinin ardından gram altın, Aralık 2021’den bu yana en iyi aylık kapanışını kaydetmeye hazırlanıyor.

Gram altın, bugün saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,21 artışla bin 223,26 TL seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın yüzde 0,11 artışla ons başına bin 982,43 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri yüzde 0,17 artışla ons başına 2.001,10 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda dolar endeksi, üst üste ikinci çeyrek dönemlik kaybını yaşarken; endeksteki bu gerilemenin desteğiyle ons altın ise ikinci çeyreklik kazancını sağlamaya hazırlanıyor.

Bu ayın başlarında iki ABD bankasının ani çöküşü, Fed’in küresel bankacılık krizine yönelik endişelerden dolayı faiz oranlarını artırmaya ara verebileceği beklentilerinin oluşmasına dolayısıyla da altın fiyatlarının 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasına yol açmıştı.

Ancak yetkililerin kurtarma önlemlerini devreye almasının ardından fiyatlar kısa sürede bir miktar geriledi.

Tastylive’dan Ilya Spivak, “Bankacılık krizinin hala sona ermediğine dair iddialar var. Ancak sorunlar şu anda piyasaları etkilemiyor. Bu nedenle ons altın 1.930-2.000 dolar arasında konsolide oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Spivak ayrıca altının aşağı yönlü bir riskle karşı karşıya olduğunu, çünkü piyasanın Fed’in faiz artırımına ara vermesini beklediğini söyledi.

Ancak, üç Fed yetkilisi daha fazla faiz artırımına kapıyı açık tutarken; iki yetkili, bankacılık sektörü sorunlarının fiyat baskılarını beklenenden daha hızlı soğutmaya yardımcı olmak için yeterli desteği sağlayabileceğini belirtti.

Piyasalar ise Fed’in mayıs ayında faiz oranlarını sabit tutma ihtimalini %58,70 olarak fiyatlarken, yatırımcılar ise ABD Merkez Bankası’nın bir sonraki hamlesine ilişkin daha fazla ipucu için Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisi bekleniyor.

Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisi 15.30’da yayımlanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu