KıbrısManşet

Altınbaş : “Sabır ve şükretmeyi öğrendik”

Altınbaş Holding Yönetimi Kurulu Üyesi ünlü işadamı Vakkas Altınbaş tüm dünyayı etkisi altına akan Korona Salgını dönemini ve sonrasında yaşanması beklenen gelişmeleri Gazeteci Alihan Pehlivan’a anlattı.

Altınbaş Holding Yönetimi Kurulu Üyesi ünlü işadamı Vakkas Altınbaş tüm dünyayı etkisi altına akan Korona Salgını dönemini ve sonrasında yaşanması beklenen gelişmeleri Gazeteci Alihan Pehlivan’a anlattı.

İşte o röportaj:
Pantemi süresince KKTC’deki evinde ailesi ile birlikte geçirdiğini söyleyen Vakkas Altınbaş, evde kaldığı süre içinde sporunu ihmal etmemiş ve her gün düzenli olarak yaptığı sporu evde yapmış.

“Altınbaş’a göre süreç iyi yönetildi”
Hükümetin bu süreçte aldığı kararları değerlendiren ünlü iş adamı “Bence hükümet bu süreci 10 üzerinden 10’luk yaptı ve iki ayda virüs Kıbrıs’tan yok oldu gitti. Bakın bugün Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı İngiltere’den her gün yeni bir acı haber geliyor maalesef. Çok değerli insanları kaybettik, hepsine Allah rahmet eylesin diyorum, çok değerli tanıdıklarımız vardı ölenler içinde” dedi.

Türkiye’nin de pantemi sürecini iyi yöneten ülkeler arasında olmasını ve birçok ülkeye Türkiye Cumhuriyetinin yardım yapmasını değerlendiren Altınbaş, “ bugün iyi ki Türkiye var diyebiliyoruz. Biz Türkiye ile et ile tırnak gibiyiz. Bugün Türkiye’nin bu süreçten de güçlenerek çıkacağını biliyoruz. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yenidünya düzeninde Türkiye’yi çok daha iyi yerlere getirecek, bunundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Kiralar konusunda ara formül üretilmeli”
Ekonomiye dairede konuşan Vakkas Altınbaş, “bugün hükümetin öncelikle olarak yapması gereken şu kira konusu. Burada hükümet bir karar almalı ve kiralara bu süre içinde bir düzenleme getirmeli. Mal sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmeden hükümet bu konuda bence biran önce adım atmalı. Herkes bu süreçte elini taşın altına koymalı. Devlete yardımcı olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince yardım yapmalıyız. Biz Altınbaş ailesi olarak tüm şirketlerimizde çalışanların işlerine devam etmesini sağladık, çalışanlarımıza sahip çıktık” dedi.

Yeniden toparlanma sürecinde herkesin aksine Vakkas Altınbaş “burası dünyanın en güvenli ülkesi. Bakmayın siz birkaç polislik vakaya. Bu sayı dünya ortalamasının çok altında. Polisimiz ve askerimiz sağ olsun. Şimdi pandemide de burası en güvenli yer oldu. Turizm ve Eğitim bence patlayacak. Yükseköğretim son yıllarda çok ama çok iyi yönetiliyor bu ülkede. Bence bunun kazanımını göreceğiz. Bir diğer patlama yapacak nokta ise inşaat sektörü olacak. Avrupa’dan İngiltere’den insanların akın akın buraya bu güzel coğrafyada bizler ile birlikte yaşamaya geleceğini göreceğiz” dedi.

Muhalefete de bu süreçte yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür eden Vakkas Altınbaş “ortamı germeden yapıcı bir muhalefet gördük bu dönemde. Özlediğimiz bir tabloydu, bence bu tabloyu hiç bozmayalım” dedi ve tüm muhalefet liderlerine ve partilerine teşekkür etti.

Altınbaş son dönemde ülkedeki iş insanlarına yönelik olarak yapılan eleştirilere de değindi ve “bunlar bizim değerlerimiz. Kendi kendimize bu değerlerimizi yok etmeyelim. Bu isimler olmasa bu ülke ekonomisi ve bu ülkenin refahı bu düzeyde olmazdı. Daha yapıcı daha motive edici olalım. Basın araştırmadan her şeyi yazmasın, bilişim yasası biran önce çıkarılsın ve insanları karalamak bu kadar kolay olmasın” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu