EkonomiManşet

Altında dalgalı hafta geride kaldı

Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ve Fed tutanaklarının açıklanmasıyla inişli çıkışlı bir hafta geçiren altın, haftayı yüzde 0,3 civarında bir yükselişle kapatmaya doğru ilerliyor...

Altın, bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması ve toplantı tutanaklarının açıklanmasıyla dalgalı bir seyir izledi. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişle birlikte 490 TL’ye doğru ilerledi.

Powell salı günkü toplantıda salgının ekonomik toparlanmayı gölgelemeye devam ettiğini belirtti fakat para politikası ya da büyüme ile ilgili bir yorumda bulunmadı.

Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleriyse Fed’in ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanma taahhüdünü yeniden teyit ettiler ve Komite’nin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklediler.

Üyeler, para politikasının mevcut duruşunun, maksimum istihdamı teşvik etmenin yanı sıra, zaman içinde ortalama yüzde iki olan enflasyona ve yüzde ikiye iyi çıpalanmış uzun vadeli enflasyon beklentilerine ulaşmak için uygun kaldığına karar verdiler.

ONS ALTIN FİYATI

Haftaya 1.780 dolar civarında başlayan ons altın, 1.795 dolar seviyesine kadar tırmandıktan sonra inişli çıkışlı bir seyiz izledi. Cuma günü yeniden yükselişe geçen ons altın, haftayı yüzde 0,3 yükselişle 1.785 dolar seviyesinden kapatmaya doğru ilerliyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Dolar/TL ’deki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir arasında sıkışan gram altın, dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte birlikte 489 TL civarında bulunuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu