DünyaKıbrısManşet

Altında resesyon fiyatlaması

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD ekonomisindeki belirsizliklere ağırlık vermesiyle son bir ayn en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD ekonomisindeki belirsizliklere ağırlık vermesiyle son bir ayn en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Gram altın ise Dolar/TL ’deki inişli çıkışlı seyirle beraber 600-700 TL fiyat aralığında dalgalanıyor.

ABD eski Hazine Bakanı Lawrence Summers ABD ekonomisinde önce resesyon ve ardından ekonomik durgunluk dönemine girilebileceği konusunda uyardı.

Summers aşırı ısınmış ekonominin sadece enflasyonu yükseltmediğini, enflasyonda ‘sürekli’ artışa neden olduğunu belirterek “Endişem, resesyona neden olmadan enflasyonu indirmenin zor olacağı bir noktaya doğru ilerliyor olmamız…” diye ekledi.

ONS ALTIN FİYATI

Haftaya 1.800 dolar civarında başlayan ons altın, salı günü 1.785 dolara kadar geriledikten sonra yükselişe geçerek 1.805 doların üzerine tırmanmıştı.

Cuma günü 1.810 dolar seviyesini de geçen ons altın, son bir ayın en yüksek seviyesine yakın bir seyir izliyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Haftaya dolar/TL’deki yükselişten destek bularak 1.000 TL’nin üzerinde başlayan gram altın, salı günü dolar/TL’deki dalgalı seyri takip etmişti.

Gram altın perşembe günü dolar/TL’deki düşüşün yüzde 10’un üzerine çıkmasıyla 600 TL’nin altına kadar gerilemişti. Cuma günü dolar kurundaki yükselişi takip eden gram altın, 668 TL civarında işlem görüyor.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu