KıbrısManşetSiyaset

Altınkalem: UBP’nin kurultaya ve itibara ihtiyacı var

UBP’nin çıkış noktasının hükümet kurmak olmadığını söyleyen Parti Üyesi Utkan Altınkalem: UBP’lilerin iktidar olmaya ihtiyacı yoktur; kurultaya, itibara ihtiyacı vardır

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in hükümet kurma çalışmaları sonuçsuz kalırken, Parti Üyesi Utkan Altınkalem’den “UBP’nin çıkış noktası hükümet kurmak değildir” yorumu geldi.

“Hükümet kurmak için daha ne kadar uğraşacaksınız? Ne kadar daha naz çekeceksiniz?” diye soran Altınkalem, “Belki küçüleceğiz, belki hükümette olmayacağız ama nitelik, nicelikten önemlidir. Bunu hem siz hem de tüm memleket öğrenecektir” dedi.

Altınkalem’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Ulusal Birlik Partisi’nde yazılı olmayan yasalar vardır. Bu yasalar taban üzerine kurulmuştur. Bu güne kadar tabanı ile kopmuş tüm yöneticiler sandıkta kalmış veya parti mensubu olmasına rağmen sesleri sedaları kesilmiştir. Ulusal Birlik Partisi’nin başkanına saldırırsanız UBP’liler toparlanır ve başkanına sahip çıkar sevmese de, kontenjandan tepeden inme vekil adayları ne kadar zengin ne kadar sevilen insanlar olsa da hiçbiri kazanamamıştır.

Yazılı olmayan bir diğer kural ise taba sahip çıkmaktır fakat geldiğimiz noktaya bakın seçilmiş bir başkan yok. Bitti deseniz de bitmemiş bir kurultay var ve taban ile vekiller arasındaki bağ kopmuş durumdadır. Burada tek suçlu çekilen adaylar değil bu çekilmelere çanak tutmuş diğer vekillerdir aynı zamanda…

Siz tabana ve taban size saygı duymazken başka partilerin size saygı göstermesini nasıl beklersiniz. Ulusal Birlik Partililerin iktidar olmaya ihtiyacı yoktur. UBP’lilerin kurultaya ihtiyaçları vardır, itibara ihtiyacı vardır ve göremezden geldiğiniz iradelerine saygı duyulmasına ihtiyaçları vardır.

Hükümet kurmak için daha ne kadar uğraşacaksınız daha ne kadar naz çekeceksiniz? Belki küçüleceğiz, belki hükümette olmayacağız ama nitelik, nicelikten önemlidir. Bunu hem siz hem de tüm memleket öğrenecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu