KıbrısManşetSiyasetToplum

Altıok: Özlük haklarını geriletecek bu paketin kabul edilebilmesi mümkün değildir

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden Hasan Ulaş Altıok, okulda yaşanan krizin sorumlusunun çalışanlarmış gibi hazırlandığı önlemler paketinde, gelirleri artıracak hiçbir somut öneri de bulunmadığını, istifanın ise gündemlerinde bile olmadığını söyledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden Hasan Ulaş Altıok, okulda yaşanan krizin sorumlusunun çalışanlarmış gibi hazırlandığı önlemler paketinde, gelirleri artıracak hiçbir somut öneri de bulunmadığını, istifanın ise gündemlerinde bile olmadığını söyledi.

Altıok: Birçok özlük hakkını geriletecek maddeler içeren bu paketin kabul edilebilmesi mümkün değildir

Sosyal medya hesabından “DAÜ’de durum hiç iyi değil, Pazartesi yapılacak olan toplantı çok önemli” başlıklı bir açıklama yapan Altıok, tüm uyarılara rağmen göreve geldiği günden beridir DAÜ’nün sorunlarına çözüm üretme adına hiçbir olumlu adım atmayan DAÜ Yönetiminin, kendilerinin hazırladığı sözde “kurtuluş planını” geçtiğimiz günlerde sendika yöneticileri ve dekanlarla paylaştığını söyledi.

Altıok, “Hayat pahalılığı uygulamasını maaşlara yansıtmama, ders yüklerini yüzde 25 oranında artırma, 13. maaşı ödememe (yani aslında çok kısa bir süre içerisinde dolaylı olarak hesaplandığında aylık %50 üzerinde maaş kesintisi anlamına gelebilecek) ve daha bir çok özlük hakkını geriletecek maddeler içeren önerilerin bu şartlarda kabul edilebilmesi mümkün değildir” dedi.

“DAÜ Yönetimi, hazırladığı sözde ‘kurtuluş planını’ o koltuklarda oturmaya devam ederken kabul etmemizi istiyor”

Krizin sorumlusunun çalışanlarmış gibi hazırlandığı önlemler paketinde, gelirleri artıracak hiçbir somut öneri de bulunmadığını, istifanın ise gündemlerinde bile olmadığını söyleyen Altıok, bunun bir 1 Nisan şakası olmadığını, durumun maalesef bu olduğunu kaydetti.

Altıok, “Durum maalesef budur. Ve bizlerin bu sözde ‘kurtuluş planını’ onlar o koltuklarda oturmaya devam ederken kabul etmemizi, yani aslında ‘suçlunun’ biz çalışanlar olduğunu kabul etmemizi bekliyorlar. Sendikamız tüm bu konuları tartışmak ve bir yol haritası belirlemek üzere akademik personeli Pazartesi günü saat 11:00’de Aktivite Merkezi’nde yapılacak toplantıya çağırmıştır. Listemde olan tüm akademik personel dostlarımı orada görmek üzere” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu