KıbrısManşetSağlıkToplum

Altuğra: “Hizmeti genişletmek zorundayız”

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Girne Hastanesi İhalesi'ne yapılan itiraz hakkında konuşarak, "İlgili müteahhit ihaleyi kazanamadı diye itiraz etti... İhale için büyük emek harcadık." dedi

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ adlı programa katılarak, itiraz edilen Girne Hastanesi İhalesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Altuğra, Girne’de insan akışının varlığının, sağlık potansiyelini ciddi şekilde zorladığına dikkat çekerek, özellikle artan nüfusun talebini Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nin artık karşılayamadığına vurgu yaptı.

Bu nedenle 160 yataklı yeni hastaneyi hayata geçirmek için büyük uğraş verdiklerini hatırlatan Altuğra, ihalenin açıklandığını ancak itiraz edildiğini, zaman kaybı yaşatıldığını söyledi, tepki gösterdi.

“HALK HİZMET BEKLİYOR”

“İhale için büyük emek harcadık” diyen Altuğra, şöyle devam etti:

“4 Ekim tarihinde sonuçlandı, kazananı Merkezi İhale Komisyonu (MİK) açıkladı. Sözleşme imzalanmasını bekledik ama bunu üzülerek ve eleştirerek açıklıyorum. İlgili müteahhit ihaleyi kazanamadı diye itiraz etti. Şimdi durduk bu itirazın sonuçlanmasını bekliyoruz…”

İnşaatın devam edebilmesi için sonucun açıklanmasını beklediklerine de dikkat çeken Altuğra, mevcut hastanenin yetersizliğine işaret etti, “Halk, sağlık hizmeti bekliyor” dedi.

“AYNAYA DEĞİL, HALKIN YÜZÜNE BAKMALIYIZ”

Altuğra, “Her bir siyasinin, milletvekilinin farkında olması gereken sorumlulukları vardır. Yüzümüzü halka dönmeliyiz. Aynaya değil, halkın yüzüne bakmalıyız. Aksi halde siyasette olmamız hatadır. Bu halka haksızlıktır. Halka hizmet gailesi olmalı. Hastane bir an önce hayata geçmeli. İtiraz dosyası, hukuk kapsamında, sağlıklı sonuçlanmalı ve erken zamanda halka hizmeti götürelim” ifadelerini kullandı.

“HALK CEBİNDEKİ HER KURUŞUN HESABI YAPARKEN, BİZ HİZMETİ GENİŞLETMEK ZORUNDAYIZ”

Halk cebindeki her kuruşun hesabı yaparken, biz hizmeti genişletmek zorundayız…” diyen Altuğra, “Bu sorumluluğu, her milletvekili de taşımalı. Dayanışma içinde hareket edilmeli ki bu sıkıntıları halkın çekmesine dur diyelim” diye konuştu.

Bakan Altuğra, konuyu Başbakan Ünal Üstel’in de yakından takip ettiğine dikkat çekerek, ilgili tüm kesimlerin konuya el vermesini beklediklerini söyledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu