GenelManşetTürkiye

Altun: Gazetecilik, Türkiye’nin diplomatik çabalarına destek sağlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen “Muhabir: Dijital Dönemde Haberciliği Yeniden Düşünmek Forumu”na katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Altun, Anadolu Ajansı’nın son yıllarda yaptığı atılımlarla habercilik ve haber yayıncılığı sektörüne yön verdiğini belirtti. Forum kapsamında tanıtılan “Muhabir: Habercinin Temel Kitabı”nın yeni edisyonunu, bu alanda önemli bir örnek olarak gördüğünü söyledi.

“Muhabir” kitabının, gazetecilik sektörü ile iletişim fakültelerindeki öğrenci ve öğretim üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir başucu kitabı olduğunu vurgulayan Altun, kitabın güncel versiyonunun uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti. Ayrıca, bu eserin ortaya çıkmasında yıllar önce bir akademisyen olarak kendisinin de katkıları olduğunu belirtti.

Altun, “Bugün, ülkemizin köklü medya kuruluşlarının geçmişten getirdikleri birikimlerini, günümüz medya ve habercilik sektörünün gereklerini karşılayacak yeniliklerle birleştirmek için ciddi gayret gösterdiklerine büyük bir memnuniyetle şahit oluyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırım operasyonun başından beri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Altun, iki ana konuda çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen “Muhabir: Dijital Dönemde Haberciliği Yeniden Düşünmek Forumu”na katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

Anadolu Ajansı, son yıllarda yaptığı atılımlarla habercilik ve haber yayıncılığı sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Alanında uzman birçok ismi bir araya getiren bu forumu ve bu forum kapsamında tanıtılan “Muhabir: Habercinin Temel Kitabı”nın yeni edisyonunu bunun örneklerinden biri olarak görüyorum.

Muhabir kitabı, hem gazetecilik sektörünün hem de iletişim fakültelerinin öğrenci ve öğretim üyelerinin beklentilerini karşılamayı hedefleyen bir başucu kitabı.

Bugün güncel versiyonu ile yayımlanan “Muhabir” yıllara sari bir çalışmanın ürünü. Esasında bu mühim eserin ortaya çıkmasında yıllar evvel benim de bir akademisyen olarak hasbelkader katkılarım olmuştu.

Elbette o günden bugüne bu eser gazetecilik mesleğinin yeni ihtiyaçlarına ve meydan okumalarına göre gelişti, tekamül etti ve bu halini aldı.

Bugün, ülkemizin köklü medya kuruluşlarının geçmişten getirdikleri birikimlerini, kurumsal kapasitelerini günümüz medya ve habercilik sektörünün gereklerini karşılayacak yeniliklerle birleştirmek için ciddi gayret gösterdiklerine büyük bir memnuniyetle şahit oluyoruz.

Bilindiği gibi İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırım operasyonunun başından beri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde iki kulvarda yoğun çaba sarf ediyoruz.

1) Bir yandan İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulması ve bölgedeki insanı krizin sone ermesi için çabalıyoruz.

2) Diğer yandan ise İsrail’in soykırım ve savaş suçlarının belgelenmesi ve cezalandırılması için uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeye çalışıyoruz.

Bu iki çabanın kesişim noktasında hakikatperver medyamızın çok hayati bir vazife üstlendiğini söylemek boynumuzun borcudur.

Anadolu Ajansı, TRT ve diğer saygın ve köklü medya kuruluşlarımızın yaptığı bu nitelikli habercilik, gazetecilik mesleğine şeref katmanın yanında, Türkiye’nin diplomatik çabalarına da destek oluyor.

Emin olunuz ki daha önce Filistin’i bir devlet olarak tanımak konusunda isteksiz olan bazı devletler bugün Filistini tanıma kararı alıyorlarsa bunda Türkiye’nin diplomatik girişimleri yanında, yaşanan bu soykırım ve zulüm şartlarında mesleğini yapan muhabirlerimizin, habercilerimizin de payı vardır.

Habercilerimizin bireysel çabalarının etkisini arttıran temel yaklaşım ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ortaya konan Türkiye Yüzyılı vizyonunun iletişim alanındaki izdüşümü olan Türkiye İletişim Modelidir.

Cumhurbaşkanımızın her fırsatta gündeme getirdiği “Daha Adil Bir Dünya” vizyonunun, küresel ve bölgesel kriz bölgelerinde, habercilik boyutuyla muhabirlerimiz tarafından örneklendiğini söylemek bir hakkın teslimi olacaktır.

Forumun hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı sunan akademisyenler, uzmanlar ve gazetecilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu