DünyaManşetSağlık

Aman kanserli pudraya dikkat!

Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de çok kullanılan, 130 yıllık dünya markası Johnson & Johnson, kurulduğu günden buyana en zor günlerini yaşıyor

Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de çok kullanılan, 130 yıllık dünya markası Johnson & Johnson, kurulduğu günden buyana en zor günlerini yaşıyor.

22 kanser hastasının katıldığı, şirketin talk ürünlerinin asbest içerdiğini ve asbestli talkın yumurtalık kanserine neden olduğu iddia edilen davanın temyiz başvurusu da reddedildi.

Yargıçlar bugün Johnson & Johnson’ın temyiz başvurusunu reddettikleri davada yorum yapmazken,  Missouri jürisi başlangıçta kadınlara 4.7 milyar dolar verip temyizde bu rakamı 2 milyar dolara düşürdü. Jüri, dava açanlar arasından iki kadını davasını, şirkete bağlı olmadığı gerekçesiyle düşürdü. Bu davayla şirketin talk ürünlerinin asbest içerdiği ve asbestli talkın yumurtalık kanserine neden olabileceğini tespit edilmiş oldu. Dava Yargıcı Rex M. Burlison, duruşmadaki kanıtlar ışığında “şirketin bu ürünleri piyasaya sunmasının kınanması gereken bir davranış” olduğunu vurguladı. Şirket hem karara, hem de bulguların doğruluğuna itiraz ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu