KıbrısManşet

Ambargolara rağmen davet var destek yok

Latin dans alanında ülkemizin başarılı çocukları Beren Barlasoğlu ve Karel Biran, KKTC bayrağı altında Euroson Latino World Salsa Championchip organizasyonuna katılmak üzere davet almalarına rağmen, maddi imkansızlıklar nedeniyle organizasyona katılamıyorlar

Latin dans alanında ülkemizin başarılı çocukları Beren Barlasoğlu ve Karel Biran, KKTC bayrağı altında Euroson Latino World Salsa Championchip organizasyonuna katılmak üzere davet almalarına rağmen, maddi imkansızlıklar nedeniyle organizasyona katılamıyorlar.

Beren Barlasoğlu ve Karel Biran’ın ailelerinden yapılan açıklama şu şekilde:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve ülkemizin içerisinde bulunduğu tüm ambargolara rağmen bireysel çabalar ve çocuklarımızın azmi ile; 6-11 Aralık 2021 tarihinde Meksika’da yapılacak Euroson Latino World Salsa Championchip dans yarışmasına KUZEY KIBRIS TURK CUMHURİYETİ adına Beren BARLASOGLU ve 2019 yılında da ülkemizi ayni organizasyonda temsil eden Karel BİRAN yarı finalden katılmak için organizasyona katılmak üzere resmi davet almışlardır.

Davetin alınması ile birlikte Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Spor dairesi, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresine tüm çocuklarımızın organizasyona katılabilmesi için finansal katkı talebinde bulunulmuştur.

Ne yazıktır ki bugün itibarı ile ilgili yerlerden olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap alınamamıştır.

Bunun sonucunda da çocuklarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Uluslararası arenada temsil edebilme şansını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadırlar.

Ülkemizi Uluslararası organizasyonlarda temsil edecek gençlerimizin önünün açılabilmesi için, Devletimizin ilgili makamlarının bundan sonra daha duyarlı davranacaklarının ümidi içerisindeyiz.

Her türlü zorluğa rağmen Organizasyona katılacak olan Elis SERMAYE’ye de gönülden başarılar dileriz.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu