GenelKıbrısManşetToplum

Ambulans yokluğu ölüm getirdi

İskele-Karpaz Gazetesi’nin geçtiğimiz hafta “Hastane yolunda ölmek istemiyoruz” başlığıyla manşetinde yaptığı uyarılara rağmen, çok kısa sürede acı bir gerçekle yüzleştik

İskele-Karpaz Gazetesi’nin geçtiğimiz hafta “Hastane yolunda ölmek istemiyoruz” başlığıyla manşetinde yaptığı uyarılara rağmen, çok kısa sürede acı bir gerçekle yüzleştik.

Özel Haber

YARIM SAAT AMBULANS BEKLEDİLER
Mehmetçik Düğün Salonu’nda geçtiğimiz akşam bir düğünde fenalaşan 64 yaşındaki Hayrullah Kurt hayatını kaybetti, Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda ambulans bulunmaması ve Erenköy’den yola çıkan ambulansın yarım saat boyunca gelmemesi neticesinde, tüm müdahalelere rağmen Hayrullah Kurt kurtarılamadı. Görgü tanıklarının ifadesine göre; konuk olarak bulunduğu düğünde aniden fenalaşan Hayrullah Kurt’a, salonda bulunan vatandaşlar tarafından hemen müdahale edilerek, suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı. Acil durumlarda dakikaların değil saniyelerin bile büyük önemi varken, Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda ambulans bulunmaması dolayısıyla, Erenköy’den yola çıkan ambulansın Mehmetçik’e ulaşması beklendi. İsyanlar ve çığlıklar arasında ancak yarım saat sonra düğün salonuna ulaşan ambulanstaki sağlık görevlilerinin müdahalesi de Hayrullah Kurt’u hayata geri döndürmeye yetmedi.

ACIYA, ÖLÜME SAYGI YOK
Mehmetçik’te geçtiğimiz akşam yaşanan acı olaya rağmen, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’nun ‘umursamazlığı’ ise tepkiye neden oldu. Geçtiğimiz akşam Mehmetçik Düğün Salonu’nda fenalaşan ve bölgede ambulans olmaması ve geç müdahale nedeniyle hayatını kaybeden Hayrullah Kurt’un ölümü bölgeyi yasa boğarken, Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ise dün sabah kameralar karşısına geçip hiçbir şey olmamışçasına festival hakkında basın toplantısı düzenledi. Yaşanan acı olaydan bahsetme ihtiyacı bile duymayan Tuğlu’nun ne ölüme ne de bölge halkının acısına saygısı olmadığını dile getiren vatandaşlar, “Festival 2 hafta sonra bu nedenle ertelenmeyebilir ama en azından cenaze olduğu gün kameraların karşısında keyifli şekilde festival duyurusu yapmasaydı. Hastane sorunu, ambulans eksikliğini dile getirmedi. Bir başsağlığı bile dilemedi” diyerek Tuğlu’ya öfke kustu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu