KıbrısManşetToplum

Amcaoğlu: “1974 öncesi inşa edilen 89 tane ilkokulda tamirat ve yenileme yapılması gerekiyor”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, herkesin eksiklerin ve yapılması gerekenlerin farkında olduğunu belirterek, “1974 öncesi inşa edilen 89 tane ilkokulda tamirat ve yenileme yapılması gerekiyor” dedi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, maaşlardan yapılaması planlanan deprem kesintileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“DAHA ÖNCEKİ YILLARDA DA MAAŞLARDAN KESİNTİ YAPILDI”

Olağanüstü durumlarda maaş kesintilerinin daha önceki yıllarda da yapıldığını hatırlatan Amcaoğlu, “Daha önceleri de gönüllük esasıyla bu dayanışma örneği gösterildi” dedi.

Olgun Amcaoğlu, ülkede bir deprem riski olduğuna işaret ederek, “Herkes eksiklerin ve yapılması gerekenlerin farkındadır” ifadeleri kullandı.

Okul ve kamu binalarında yaşanan sıkıntıları, şu anki hükümet mensuplarının yaratmadığına değinen Amcaoğlu, “Yıllardır süregelen problemler bunlar” diye konuştu.

“SENDİKALAR BUGÜNE KADAR ‘OKUL VE HASTANE YAPILMADIĞI’ GEREKÇESİYLE EYLEM YAPMADI”

Amcaoğlu, sendikaların bugüne kadar, ‘neden okul ve hastane yapılmadı’ başlığı altında eylem yapmadığını dile getirerek, “Benim Milli Eğitim Bakanı olduğum dönemde, 16 okulun temelini atarken cevap bile vermediler” açıklamasında bulundu.

“Çare, Merkez Bankası katkı payında olduğu gibi 1 buçuk milyar TL’lik kısmın yüzde 30’unu eğitime ve sağlığa ayırmaktan geçer” diyen Amcaoğlu, durumun bundan ibaret olduğunu kaydetti.

Amcaoğlu, maaş kesintilerinin gönüllük esasına göre olacağına dikkat çekerek, “İstemeyen kimsenin maaşından kesilmeyecek” dedi.

“1974 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN 89 TANE İLKOKULDA TAMİRAT VE YENİLEME YAPILMASI GEREKİYOR”

Ülkede 89 tane ilkokulun 1974 öncesinde inşa edildiğini vurgulayan Amcaoğlu, “Hepsi tamirat ve yenileme istiyor. Minimum 250 milyon TL’ye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Amcaoğlu, turizm ve yükseköğretimden elde edilen gelirin daha yukarıya çekilmesi gerektiğini belirten, “Sıcak para akışı bu şekilde sağlanabilir” diye konuştu.

Kabinede değişiklik olacağı yönündeki iddialara da değinen Amcaoğlu, “Bu iddialarla hiç ilgilenmiyorum” açıklamasında bulundu.

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI SONRASI KONSANTRASYON KALMIYOR”

Amcaoğlu, görevde olduğu süre boyunca birçok projeye imza attıklarını kaydederek, “Biz işimize bakıyoruz. Kabine değişikliği iddiaları sonrası konsantrasyon kalmıyor” dedi.

Bütün konsantrasyonlarının depremin yaralarını sarmak ve geleceği planlamak olduğunu dile getiren Amcaoğlu, “Ekonomik olarak doğru kararları alırsak, bu dönemi atlatıp büyüme dönemine girebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu