GenelKıbrısManşetSiyaset

Amcaoğlu: “Bir masa etrafında toplanıp sorunu çözmekten daha güzel bir şey yok”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu katıldığı bir tv programında El-SEN’in gerçekleştirdiği eylemi ‘bir garip eylem’ olarak değerlendirdi.  

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu katıldığı bir tv programında El-SEN’in gerçekleştirdiği eylemi ‘bir garip eylem’ olarak değerlendirdi.

Bu fiyatlarla öğrenci taşımacılığının yapılmasının mümkün olmadığını söyleyerek gereken düzenleme yapılmadan öğrenci taşımacılığı yapmayacak olan toplu taşımacıların açıklamalarına yönelik, “20 bine yakın öğrencinin sağlıklı şekilde taşınması elbette ki bizi ilgilendiriyor. Sorumlu olan Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı bu konudaki sıkıntı birkaç gün içinde sonuçlanır” ifadelerini kullanan Amcaoğlu, eyleme gidilmesi yerine diyalog yolunun seçilmesi gerektiğini savunarak şunları kaydetti, “Bu ülkede herkes eylem yapabilir. Ama her sorunun çözümü vardır. Garip eylemler noktasında birilerine yumurta bile atabilirsin. Ama diyalog varken niye? İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa dediğimiz noktada bir masa etrafında toplanıp sorunu çözmekten daha güzel bir şey yok. İki dönemdir yaşanan sıkıntılar ortada biz muhataplarla bu konuyu istişare ederek bu konuları çözmeye inatla devam edeceğiz. Birileri kavga kültürünü öne sürse de birileri kendi konsepti içinde başka bir şeyle uğraşma gayretini gösterse de bunlar bizi hiç ilgilendirmiyor”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu