Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetTürkiye

Amcaoğlu: Bu düzenleme öğrencilerimize hayırlı olsun 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, GCE A Level sınav sonuçlarına sahip TC – KKTC çift uyruklu adayların T.C. yükseköğretim kurumları tarafından kabul edileceğini bildirdi. 

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, GCE A Level sınav sonuçlarına sahip TC – KKTC çift uyruklu adayların T.C. yükseköğretim kurumları tarafından kabul edileceğini bildirdi. 

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Amcaoğlu, “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” uyarınca Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde ayrılan “yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına”, KKTC uyruklu olup, KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE A Level sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak, GCE A Level sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların başvuru yaptığını kaydetti. 

Amcaoğlu, T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan resmi görüşmeler çerçevesinde ortaöğretiminin tamamını KKTC’de okuyarak, KKTC liselerinden mezun KKTC’de ikamet eden, T.C. doğumlu, KKTC uyruklu olup diğer uyruğu T.C. olan adayların da bundan böyle GCE A Level sınav sonuçları ile yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurabileceklerini belirtti.  

Milli Eğitim Bakanı Amcaoğlu, bu düzenlemenin öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.  

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu