EğitimKıbrısManşetSiyaset

Amcaoğlu: Eğitimle ilgili süreç cumartesi günü netlik kazanacak

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimdeki süreçle ilgili durumun netleşmesi için Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin değerlendirme toplantısının beklendiğini ifade ederek, "Eğitimle ilgili süreç cumartesi günü netlik kazanacaktır" dedi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Postası TV’de İrfan Batu’nun sunduğu Ana Haber’e telefonla bağlanarak, önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜST KOMİTE TOPLANTI YAPACAK, CUMARTESİ GÜNÜ NETLİK KAZANACAKTIR”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin öngörüleri doğrultusunda eğitime yön vermeye çalışıldığını dile getiren Amcaoğlu, “Aşı tedarikinin durumuna göre eğitimin nasıl şekilleneceğiyle ilgili bir planlama yapmıştık. Bugün kendi talebimiz üzerine, Üst Komite ile bir toplantı gerçekleştirdik” diyerek, aşılama prosedürü ve eğitimdeki açılımla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, Koronavirüs aşılama sürecinde önceliğin risk gruplarında olduğunu söylemesi ve kurallar çerçevesinde okulların kademeli olarak açılabileceğini ifade etmesinin anımsatılması üzerine Amcaoğlu, Üst Komite’nin yarın ve cuma günü eğitimle ilgili yeniden değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğini, eğitimdeki açılımla ilgili durumun cumartesi günü netlik kazanabileceğini ifade etti.

“ÖĞRENCİ HEDEFİNDE DEĞİŞİKLİK YOK”

Adaya getirilmesi planlanan öğrenci rakamıyla ilgili herhangi bir hedef değişikliği olmadığını da söyleyen Amcaoğlu, 6 Mart tarihine kadar KKTC’ye gelen öğrenci sayısının 6 bin 713 olduğunu belirtti. Amcaoğlu, önümüzdeki birkaç gün içinde Adana ve Ankara üzerinden direk seferlerle adaya gelebilecek öğrencileri okullarıyla buluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

Öğrenci hedefiyle ilgili rakamlar üzerinden sürekli yorumlar yapıldığını söyleyen Amcaoğlu, şunları söyledi:

“Hedefimiz yükseköğretimi ayağa kaldırmaktır. Hedefleneni yapamazsak yükseköğretim tepetaklak aşağı gidecektir. Bu siyasete malzeme olacak bir konu değildir. Sağlığı gözardı etmeden ülkeye uygulamalı fakültelerden ve önlisanstan mezun olacak öğrencileri adaya getirmeye devam edeceğiz. Hedef 17 bin 550…  Bu rakam nisan ayı içine sarkacaktır. Süre kayıpları da ilgili akademik takvime eklenerek telafi edilecektir.”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu