KıbrısManşetSiyaset

Amcaoğlu: Erken seçimi uygun bulmuyorum

Olgun Amcaoğlu, yeni görevi ile ilgili konuşarak, “Görevi beklemiyordum ancak kabul etmiyorum demiyorum. 7 Ocakta mecliste verdiğim sözün arkasındayım. Hizmetin şekli önemli değil kime yapıldığı önemlidir. Sevdiğim görevden ayrılıyorum burukluğum var ancak kırgınlığım yoktur. Pandemi döneminde görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çok çalışacağım” dedi

UBP-HP hükümetinde Maliye Bakanı olan ve yeni kurulan UBP-DP-YDP hükümetinde Eğitim Bakanı olarak görev alan Olgun Amcaoğlu, BRT’de yayınlanan 14. Saat programında 2021’de Ekim ayında erken seçime gidilmesinin doğru olmadığını açıkladı.

“BURUKLUĞUM VAR ANCAK KIRGINLIĞIM YOKTUR”

Olgun Amcaoğlu, yeni görevi ile ilgili konuşarak, “Görevi beklemiyordum ancak kabul etmiyorum demiyorum. 7 Ocakta mecliste verdiğim sözün arkasındayım. Hizmetin şekli önemli değil kime yapıldığı önemlidir. Sevdiğim görevden ayrılıyorum burukluğum var ancak kırgınlığım yoktur. Pandemi döneminde görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çok çalışacağım” dedi.

“ERKEN SEÇİMİ UYGUN BULMUYORUM”

Amcaoğlu, bir maliyeci olarak 2021 yılındaki erken seçimi uygun bulmadığına dikkat çekerek, “Seçim yasakları ve ardından yaşanacak hükümet kurma çalışmaları pandemi sürecinin de olduğu ülkede zor günler yaşanmasına neden olabilir” diye konuştu.

“TAKIM ÇALIŞMASI ÖNEMLİDİR”

Yeni kabineden memnun musunuz sorusuna karşılık Amcaoğlu, “Başarılı olmasını dilerim. Takım çalışması önemlidir. Dünya pandemi döneminde olumsuz etkilenmişken, UBP-HP hükümeti 20 aylık süreçte ülke kaynakları ve Türkiye’den gelen yardımları verimli kullanıp bu süreci başarıyla yürütmeye çalıştı” ifadelerini kullandı.

“2021 YILI BU YÜZYILIN EN ZOR YILI OLACAK”

Sadece hükümetteki vekillerin değil meclisteki tüm vekillerin yaşanan zor süreçte katkı koyması gerektiğini vurgulayan Amcaoğlu, “Bu ülke sadece hükümet edenlerin değildir. Sadece hükümet sorunlarıyla değil ülke sorunlarıyla da ilgilenilmeli. 2021 yılı bu yüzyılın en zor yılı olacak” şeklinde konuştu.

“AÇILIŞLARINI YAPMAK BANA NASİP OLACAK”

Eğitime bu yıl 42 milyon TL kaynak aktarıldığını anlatan Amcaoğlu, “Ülkenin birçok yerinde okul, kültür merkezleri ve laboratuvarlar yapılır. Yıllardır yapılmayan kaynak Maliye Bakanlığım döneminde aktarıldı. Yatırmaların açılışlarını yapmak eğitim bakanı olarak bana nasip olacak” dedi.

“ÖZEL SEKTÖRE DE KATKILAR YAPILDI”

Maliye Bakanlığı döneminde özel sektöre yaklaşık 600 milyon TL yardım ve desteklerde bulunduklarına dikkat çeken Amcaoğlu, “İşverenlere yardım için son dönemde 40 milyon TL aktarıldı. 8 bin çalışana 28 milyon TL ödeme yapılacak. Turizm eğitim ve tarıma enerji desteği yapıldı. Esnafa 350 milyon TL kredi verildi. 652 milyon TL hibe programı hazırladık” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu