KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Amcaoğlu: Kent güvenliğine önem verilmeli

Ulusal Birlik Partisi Gönyeli – Alayköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Amcaoğlu Gıynık TV’de Mine İçsel ile Seçim Zamanı programına konuk olarak hedef ve projelerini anlattı, önemli mesajlar verdi

Ulusal Birlik Partisi Gönyeli – Alayköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Amcaoğlu Gıynık TV’de Mine İçsel ile Seçim Zamanı programına konuk olarak hedef ve projelerini anlattı, önemli mesajlar verdi.

 “GERÇEK NÜFUSUN BİLİNMESİ ÖNEMLİ”

Belediyelerin katkı payları konusunda nüfusun önemine değinen Hüseyin Amcaoğlu, bu konudaki belirsizliğin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi. Merkezi Hükümet’in hayata geçirmeyi planladığı “Mekansal Adres Kayıt Sistemi” projesinin bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizen Amcaoğlu; “En son 2011 yılında nüfus sayımı yapıldı. Katkı payları da bu sayımdaki rakamlara göre dağıtılıyor. Katkılardaki en önemli husus; nüfus. Bu yüzden bu projenin hayata geçmesi önemli. Ancak bu proje ile gerçek nüfusu öğrenebiliriz ve doğru planlamayı yapabiliriz” diye konuştu.

“AYDINLATMA BELEDİYELERİN UHDESİNDE OLMALI”

Bölgelerde yaşanan sokak aydınlatma sorunları konusuna değinen Amcaoğlu; aydınlatma meselesinin tamamen Belediyeler uhdesinde olması gerektiğini belirtirken aksi yönde bir uygulamanın sağlıksız olacağını savundu.

“HUKUKSAL SÜREÇLER DEVAM EDİYOR; UZLAŞI ARAYIŞIMIZ OLACAK”

Yönetimine talip olduğu Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin mali durumuyla ilgili bilgiler aktaran Hüseyin Amcaoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi ile kanalizasyon kaynaklı hukuksal bir süreç olduğunu ve bu süreç sonrası Gönyeli Belediyesi’nin yüklü miktar bir borç ödemesi gerektiğini anlattı. “LTB ile uzlaşı yolu arayacağız” diyen Amcaoğlu, diyalog yolu ile yaşanan sıkıntıların çözüme ulaşacağını ve iş birlikleri ile de anlaşmalar yapılabileceğini belirtti.

“MALİYETLİ YATIRIMLAR İÇİN KAYNAK ARAYACAĞIZ”

Alt yapı sorunlarının çözümünün ciddi meblağlar gerektirdiğini söyleyen Amcaoğlu, bu meblağlar için de dış kaynakları kullanacaklarını ve sürekli arayışta olacaklarını kaydetti. Gerek TC Kalkınma ve Ekonomi İşbirliği gerekse AB finansman kaynakları için olumlu dönüşler alabileceğini dile getiren Amcaoğlu, “Etkili projelerle şimdiden girişimlere başladık. 25 Aralık günü yarıştan zaferle çıkmamız durumunda projelerimizle ciddi katkılar alabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu