EğitimKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Amcaoğlu: Öğretmenlerin aşılanması gerekiyor

Çatalköy- Karşıyaka bölgesi ve Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu hariç, ülke genelindeki tüm okullarda seyreltilmiş yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, online eğitim için bölgedeki okullarda görev yapan öğretmenlerin hazır olduğunu vurguladı

GIYNIK ÖZEL – CEREN ERCİH

Katıldığı bir TV programında Çatalköy- Karşıyaka bölgesi ve Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu hariç, ülke genelindeki tüm okullarda seyreltilmiş yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, online eğitim için bölgedeki okullarda görev yapan öğretmenlerin hazır olduğunu vurguladı.

Girne’de artan vakalar nedeniyle, bölgenin tamamen kapatılması yönünde görüş verdiklerini dile getiren Bakan Amcaoğlu, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı uygulayıcı makamdır. Emredici makam Sağlık Bakanlığı’dır. Onaylasak da onaylamasak da Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararları uygulamak zorundayız” dedi.

75 OKUL ONLİNE EĞİTİME DEVAM EDECEK

Sağlık Üst Kurulu’na bağlı olarak alınan kararla neticesinde Karşıyaka- Çatalköy bölgesinde bulunan 75 okulda, eğitimin online devam edeceğini kaydeden Amcaoğlu, “Alınan bu karardan dolayı Karşıya-Çatalköy arasında bulunan 75 okulda görev yapan yaklaşık bin 100 öğretmen, 10 bin 500’e yakın öğrenci için görev ifa etmeye çalışmaktadır. Online eğitim için hazırlığımızı yaptık.  Öğretmenlerimiz online eğitime hazır” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI GEREKİYOR”

Öğrencilerin eğitim hayatlarına eskisi gibi devam edebilmeleri için aşı programına öğretmenlerin de dâhil edilmesi gerektiğini kaydeden Amcaoğlu, “Aşı prosedürünün hızlandırılması gerekiyor.  Öğretmenlerimizin, idari personelimizin, yükseköğretimle alakalı idari personelin ve akademisyenlerin süratle aşılanması gerekmektedir. 40 bin civarında eğitmenimiz var, tümünün aşılanmasını talep ettik. Aşı prosedürü süratle tamamlanmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu