KıbrısManşetToplum

Amcaoğlu: “Önümüzdeki dönemde KIB-TEK ile ilgili adımlar atılacak”

Ankara temaslarını değerlendiren Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, "Elimiz dolu dolu KKTC'ye döneceğiz." dedi

Ankara’da temaslarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le yaptığı görüşmeyi BRT’ye değerlendirdi.

Bakan Amcaoğlu, Oktay ile görüşmesinde tüm dünyanın yanı sıra KKTC’de de yaşanan enerji arz güvenliğindeki sıkıntılar, enerjinin sürekliliği ve ekonomik olması için gerekli yatırımlar konularının ele alındığını belirtti.

“ELİMİZ DOLU DOLU KKTC’YE DÖNECEĞİZ”

Ankara temaslarının esas amacının KKTC’de bir enerji krizi yaşanmasını önlemek olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, 21 Ekim’de yapılacak enerji zirvesinde ele alınacak konuların Dönmez ile görüştüklerini aktardı, şöyle devam etti:

“Amacımız, önümüzdeki Şubat veya Mart aylarında yapılacak olan Uluslararası Enerji Konferansı’ndaki rolümüzü, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile birlikte belirlerken neler yapılacağını tekrardan yüz yüze konuşmaktı. Şükürler olsun her zamanki gibi iyi niyetle bizlere bu konuda atılması gereken adımları ve verecekleri destekleri beyan ettiler.”

ASELSAN’ı ziyaret ettiğini de aktaran Amcaoğlu, “Elimiz dolu dolu KKTC’ye döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ KRİZİNİ AŞMA NOKTASINDA HERKESİ FİKİR PAYLAŞIMINDA BULUNMAYA DAVET EDİYORUM”

Bakan Amcaoğlu, önümüzdeki dönemde Kıbrıs Türk elektrik Kurumu (KIB-TEK) ile ilgili adımlar atılacağını da belirterek, iyi niyetle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti, enerji krizini aşma noktasında herkesi fikir paylaşımında bulunmaya davet etti.

Amcaoğlu, kısa bir süre sonra hem elektrik arz güvenliği hem de dünya ile enterkonnekte olmak için adımlar atılacağının da altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu