EğitimKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Amcaoğlu: Pazartesi günü ya online ya da seyreltilmiş yüz yüze eğitime start verilecek

Önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren eğitimi başlatmak istediklerini vurgulayan Bakan Amcaoğlu, ya seyreltilmiş yüz yüze eğitim ya da online eğitime başlanarak, Haziran ayına kadar eğitimi kesintisiz bir şekilde devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydetti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, okulların ne zaman açılacağı ile ilgili yarın Üst Komite ile bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

Önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren eğitimi başlatmak istediklerini vurgulayan Bakan Amcaoğlu, ya seyreltilmiş yüz yüze eğitim ya da online eğitime başlanarak, Haziran ayına kadar eğitimi kesintisiz bir şekilde devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Amcaoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de anımsatarak, Türkiye’de bulunan 30 bin üniversite öğrencisini, ikinci dönemde ülkeye getirip, yüz yüze eğitimi başlatacaklarına inandığını ifade etti; gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Amcaoğlu, öncelikle uygulamalı fakültelerde, 2 yıllık ön lisans programlarında ve hazırlık sınıflarında öğrenim gören 17 bin 500 öğrenciden başlanarak, 30 bin öğrenciyi adaya getireceklerini ve 1 Nisan’dan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesini hedeflediklerini aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu