KıbrısManşet

Amcaoğlu: Sağlık ve ekonomideki sıkıntılar aşılmalı

Amcaoğlu, UBP’nin tek başına iktidara gelmesi halinde ülkedeki sorunları çözmek zorunda olduğuna vurgu yaptı

Hem siyaseten hem ekonomik olarak hem de sağlıktaki, eğitimdeki ve çalışma hayatındaki sıkıntıları aşma adına çok sağlam bir hükümet yapısıyla önümüzdeki 5 yıllık süreyi aşama aşama planlayıp doğru şekilde projeleri ortaya koymalıyız” diyen Amcaoğlu, UBP’nin tek başına iktidara gelmesi halinde ülkedeki sorunları çözmek zorunda olduğuna vurgu yaptı


5 YILLIK SÜREÇ AŞAMA AŞAMA PLANLANMALI”… Hiçbir dönem bu kadar tehlikeli bir virajın içerisine girilmediğini, hem hastalığın hem de ekonomik sıkıntıların had safhada olduğunu belirten Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili adayı Olgun Amcaoğlu, “Özellikle hastalık noktasında ne olacağını bilemeyeceğimiz bir noktadayız” diyerek, böylesi bir dönemde siyasi krizlerin yaşanmaması ve yaşatılmaması gerektiğini vurguladı. “İradenin sandığa yansıtılarak seçme hakkının kullanılması noktasında en üst noktalara ulaşılarak, bu ülkenin bundan sonraki süreçte içerisinde girdiği bu kaotik durumlardan çıkarılması adına, hem siyaseten hem ekonomik olarak hem de sağlıktaki, eğitimdeki, çalışma hayatındaki sıkıntıları aşma adına çok sağlam bir hükümet yapısıyla önümüzdeki 5 yıllık süreyi aşama aşama planlayıp doğru şekilde projeleri ortaya koymalıyız” diyen Amcaoğlu, “Ülkenin hem sağlık hem de ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırılmasının zamanıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BATMAYACAK TEK KURUM KIB-TEK”… UBP’nin tek başına iktidara gelmesi halinde ülkedeki sorunları çözmek zorunda olduğuna vurgu yapan Olgun Amcaoğlu, “Siyasi krizler bu ülkede yıllardır devam ettiği için ekonomik krizleri çözemiyoruz. Ekonomiyi daraltarak bugünlere geldik” ifadelerini kullandı. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan sorunlara değinerek, “Batmayacak tek kurum KIB-TEK” diyen Amcaoğlu, KIB-TEK’in neden bu noktalarda olduğunun çıkıp açıklanması gerektiğine vurgu yaptı.

“ÜLKEDEKİ ALIM GÜCÜNÜ YUKARIYA TAŞIMALIYIZ”… “Doğru bir zeminde bu ülkenin ihtiyaçlarını belirlemeliyiz” diyen Amcaoğlu, “Hepimiz kabul etmeliyiz ki şu an ülkede bir ekonomik kriz vardır. Ülkedeki alım gücünü belli bir seviyeye çekmeliyiz. Türkiye ile yapılan ekonomik protokollerin önemi burada da ortaya çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti ile çok net bir şekilde tartışıp, kısa vadede ülkenin ihtiyacı olan finansman kaynaklarını getirmekten başka şans yok” diyerek, “Gelir getirici adımlar atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu