EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Amcaoğlu: Sizin öğrencileri taşımama lüksünüz yok!

Maliye Bakanlığı, uzun süreden beri taşımacılık sektörüne hizmet veren sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde dün alınan kararla birlikte hükümet adına taşımacılığa %45 artış önerdiğini açıkladı.

Maliye Bakanlığı, uzun süreden beri taşımacılık sektörüne hizmet veren sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde dün alınan kararla birlikte hükümet adına taşımacılığa %45 artış önerdiğini açıkladı.

Maliye Bakanlığı yazılı açıklamasında, Şubat 2020 tarihinde yapılan %10’luk artışın dışında Eylül 2018 tarihinden bugüne geçen 3 yıllık süreçte, herhangi bir artış yapılmayan taşımacılık sektörüne, Maliye Bakanlığı’nın, ilgili bakanlıkların da görüşünü alarak hükümet adına %45 artış önerdiği belirtildi.

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) Başkanı Topaloğlu ise “Öğrenci taşımacılığı hükümet edenler yüzünden başlayamayacak” diyerek, karşılık verdi.

KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, son 3 yıldır taşımacılık sektörüne ilişkin fiyat ayarlaması yapılmadığını ve bu konuda hükümetle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle öğrenci taşımayarak, bu durumu boykot edeceklerini ifade etti.

Bu sabah BRT +45 programına konuk olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, KAR-İŞ’in açıklamasına tepki göstererek, ‘Öğrencileri taşımama lüksünüz yok!’ diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Sizin hakkınıza herhangi biri müdahale eder ve ücretleriniz alınmaz ise ben de sizi savunurum. Ancak hakkınızdan fazlasını isterseniz ben de arkanızda durmam. Bugüne kadar %37.95 oranında bir hayat pahalılığı alındı. Geçici surette %10’luk artış yapılmıştı, şu an da %45’lik bir artış teklif ediliyor ve hatta Ocak ayından sonra bu artışın artması için de konuşulabileceği belirtilmişken, onlar bu kadar yol almışken, çocukları taşımamak ne demektir!”

Amcaoğlu, hükümetin bütçe olanaklarının kısıtlı olduğunu ve bunun bilincinde olan KAR-İŞ’in adeta hükümetin anlına silah dayayarak, çocukları mağdur etmekle tehdit ettiklerin ifade etti.

Yaptıklarının çok büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, KAR-İŞ’e ‘Bu kadar derya, denizi aştıktan sonra derede boğulmanın ne anlamı var?’ sorusunu yöneltti.

Amcaoğlu, 18 aydır okul yüzü görmeyen çocukları mağdur ederek, çok büyük yanlış yapıldığının altını çizerek, kendisinin bizzat Maliye Bakanlığı’nda görev yaptığı süreçte onlara yardım etmek için elinden geleni yaptığını ve konuyla yakinen ilgilenmiş biri olarak, %5’lik bir oran yüzünden kişisel çıkarlar ve egoların çocukların mağduriyetine neden olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu