EkonomiKıbrısManşetSağlıkSürmanşet

Amcaoğlu’ndan tasarruf çağrısı: “Ülkenin geleceğinden çalıyoruz”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, sağlık harcamalarına her zaman bütçe yaratacaklarını fakat ev yerine otel karantinasının uygulanmasını gereksiz ve anlamsız bulduğunu dile getirdi

GIYNIK ÖZEL – EMEL DOĞAN

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu GIYNIK Web TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Amcaoğlu, fuzuli harcamaların bir an önce önüne geçilmesi gerektiğine değindi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ülkenin kıt kanaat kaynaklarının bu kadar kolay harcanmaması gerektiğine vurgu yaparak, “KKTC gibi çift PCR testi yaptıran ve 1 hafta insanları otel odasında hapseder gibi karantinaya alan başka bir ülke daha yoktur” şeklinde konuştu.

Amcaoğlu, “Dünyayı seyrediyoruz. Dünya Sağlık Örgütünü de takip ediyoruz. DSÖ’nün öngörü ve tavsiyelerine baktığınızda herhâlde KKTC gibi çift PCR testi yaptıran ve 1 hafta insanları hapseder gibi karantinaya alan başka bir ülke daha yoktur” dedi.

“BU KADAR KOLAYA KAÇAN BİR ÜLKE DAHA YOKTUR”

Amcaoğlu, “Bugün mevzuatımızda ev karantinası var, ev karantinasına girip uygulamayanlara da 5 asgari ücret ceza ve hapislik vardır. Bu kadar kolaya kaçan bir ülke daha yoktur. Yani ülkenin olmayan kaynaklarını bu kadar kolay harcayan ülke de yoktur” şeklinde konuştu.

“AYLIK KARANTİNA GİDERİ 45 MİLYON, 45 MİLYONA 4 TANE YENİ İLKOKUL YAPILIR”

“Bugün aylık karantina ücreti yaklaşık 40-45 milyondur. Ben 45 milyona 4 tane 250 kişilik tertemiz ilkokul yaparım. Ben GAÜ Hastanesi’nin finişe gitmesini sağlayabilirim 40-45 milyona. Bunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim” sözlerini kullanan Amcaoğlu şöyle devam etti:

“Yani ben şunu söylemek istiyorum; halkımızın artık karantinaları evden neden geçirilemediğini düşünmesi gerekir.

Otelde bir odaya girip 1 hafta karantina sürecini evde değil otelde geçirmek daha mı iyi?

Ülkenin kıt kanaat geçindiği bir dönemde karantinaya ayrılan bütçe yerine tasarrufa gitmeliyiz. Tasarruf ederek adımlar atılmalıdır.

Biz sağlık için kaynak yaratırız sorun yok, fakat gördüğüm kadarıyla kıt kanaat bütçemizi de bu şekilde harcamamalıyız diye düşünüyorum”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu