KıbrısManşet

Amiral Gemisi batar mı?

Çetinkaya da düşerse, düşer. İnanıyoruz ki Sevgili Ceran’ın yönetimiyle daha güçlü gelir ve bu stres de biter. Sonuçta o bir Amiral Gemisi. Hayırlısı bakalım. 

Çetinkaya Türk Spor Kulübü (ÇTSK);1930 yılında Lefkoşa Türk Spor Kulübü olarak kuruldu. 1934’de 7 Rum takımı ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) kurucularından oldular ki diğerleri; AEL Limasol, Trast AC, Olimpiakos Lefkosias, Aris Limasol, APOEL, Anorthosis Ammohostu ve de EPA Larnaka’ydı. İlk sezonlarında Kıbrıs ikincisi oldular ve o sezon igin en az gol yiyen takımıydılar. Nihayetinde de 1951’de Ortak Lig’de şampiyon oldular (ki son maçta APOEL’i 5-2 yenmişlerdi). Arkasına 60 Cumhuriyeti ve yavaş yavaş kopuş ve de Toplumsal Mücadele merkezli bir oluşum olmuştu Lefkoşalıların değil; tüm Türklerin kulübüydü mâlum.

Hani şu Katalan arkadaşlar Barçaları için; “Mes que un club” derler ya, işte aynen o hesap. Kâh hisardibi, kâh Cirit Sahası, kâh Birleşmiş Milletler oturumunda yer aldı. TC eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş sayesinde adadaki Türklüğün simgesi olarak tutanaklara geçti. O yıllarda Türklerin kuruduğu ilk örgütlü spor kulübü. Rumların egemenliğindeki Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun organize ettiği ortak Birinci Lig’de Ömer Faik Müftüzade Başkan ve yönetimi döneminde şampiyonluk yanında birçok da EOKA’cı Nikitas Pakkos adına yapılan anı turnuvalarında şampiyonluk yaşadılar.  EOKA eski üyesi Pakkos adına düzenlenen turnuva şampiyonluklarında baş aktör Kemal Şemi Komutan ve ekibiydi ki yine son maçta ezeli rakipleri APOEL’i 4-1 yenmişlerdi (1969).

74 Harekâtı öncesi şifreli bir şekilde “Ayşe tatile çıkabilir” demişti dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Turhan Güneş. Ayşe Hanım gerçekten de Turhan Güneş’in kızı. Bu süreç öncesinde de Turhan Bey, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda;“Akdeniz’de birçok Yunan adası vardır, bunlardan biri de Kıbrıstır. Kıbrıs’ta Türk Halkı yoktur, sadece Rumlar vardır” tezini çürütmek için James Bond çantasından çıkardığı bir resmi belgeyle kürsüye çıktı. O resmi belgede bir Türk takımı olan Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün 1951 yılında Kıbrıs Futbol Birinci Ligi’nin şampiyonu olduğunu belirtiliyordu. Genel Kurul’a dönerek “İşte, şampiyon bir Türk takımı. Türklerin adadaki varlığının en önemli kanıtı da bu şampiyonluk” demişti sağolsun.

Yıllar geçti ki Serdarlı maçından 6 puan çıkarımı ve son saniye küme düşmeme hadisesi yaşandı ya, işte o olay sayesinde birçok Çetinkaya anti-taraftarı türedi. Arada Lefke hadiseleri ve geçtiğimiz yıl da son saniye golü ile ezeli rakibi Yenicami’ye puan kaybettirip MTG şampiyonluğuna zemin hazırlandı ya, sosyal medyada Çetinkaya ve Rum Faşist Takımı APOEL ile bir özdeşleştirme süreci başladı saçma sapan. Neyse, bu sezon başında 9’da 0 galibiyetle gün sonu tarihinde hiç küme düşmeyen Çetinkaya bir ilk’i yaşar mı? Yaşayabilir doğaldır. Premier League devlerinden Chelsea, Nottingham Forest, Newcastle United veya Leeds United küme düşmedi mi? Düştü. Sonuçta toparlanıp geri döndüler. Sonuçta Çetinkaya da düşerse, düşer. İnanıyoruz ki Sevgili Ceran’ın yönetimiyle daha güçlü gelir ve bu stres de biter. Sonuçta o bir Amiral Gemisi. Hayırlısı bakalım.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu