DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Anastasiades Pandora suçlamalarını reddetti!

Anastasiades, kendi ismini taşıyan avukatlık şirketiyle ilgili suçlamaların yer aldığı Pandora Belgeleri’ndeki suçlamaları reddetti.

Anastasiades, kendi ismini taşıyan avukatlık şirketiyle ilgili suçlamaların yer aldığı Pandora Belgeleri’ndeki suçlamaları reddetti.

Slovenya’da AB-Batı Balkanlar Zirvesi için gittiği Brdo Kalesi’nin girişinde soruları yanıtlayan Anastasiades, belgelerin kendi ismini taşıyan avukatlık şirketinden bahsettiğini, bundan başka karıştırma bulunmadığını söyledi.

Belgelerde kendisiyle ilgili bir yabancı şirket kurarak ülke dışına para transfer ettiğine ilişkin hiçbir şey bulunmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Pandora Belgeleri’nde kendi isminin yer aldığı yorumu üzerine, Pandora Belgeleri’ndeki isimlerin gerçekten karıştırma olup olmadığının anlaşılması için kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

“Kendisinden yanlışlıkla mı bahsedildiği” sorusuna yanıtında Nicos Anastasiades, Pandora Belgeleri’nin ‘hiçbir şey söylemediğini’ vurguladı.

“(Belgeler) benim adımı taşıyan avukatlık şirketinden bahsediyor. Başka bir şeyden değil.” Diyen Anastasiades “Bana o oligarkları veya liderleri veya yetkilileri söyleyebilir misiniz? Bir varlık mı sakladım veya bir paravan şirket  mi kurdum diyorlar?”

Anastasiadis’in Avukatlık şirketi, eski bir Rus senatörün varlıklarını  sahte hak sahipleri kullanmak suretiyle saklamakla suçlanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu