Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Anastasiadis, BM parametrelerine bağlılığını bildirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un, Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşmesi sona erdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un, Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşmesi sona erdi.

2 saat süren toplantı sonrası Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Kousios görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Rum Hükümet Sözcüsü, Anastasiadis’in Lute’a, Crans Montana’da kalınan yerden devam etmeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

5+1 KONFERANSA BM ÇÖZÜM PARAMETRELERİNE UYGUN KATILMA ARZUSU…

Rum Sözcü, “Başkan Anastasiadis, Lute’a, Guterres’in öngördüğü 5+1 konferansa, BM çözüm parametrelerine uygun olarak (federasyon) katılma arzusunu iletti” ifadelerini kullandı.

Sözcü, Lute’un diğer taraflarla da temas edip BM Güvenlik Konseyini bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute bugün 11.30’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelmişti.

Yarın adadan ayrılacağı ve önce Atina’ya ardından da New York’a geçeceği açıklanan Lute’un, Atina öncesi ya da sonrası Ankara’ya ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyordu.

Ancak Kıbrıs Postası’nın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Lute, Ankara’dan randevu talebinde bulundu ancak Ankara’dan olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt alamadı.

Lute’un Ankara temaslarını Avrupa Birliği Konseyi’nin Aralık toplantısı sonrası yapacağı iddia ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu