Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Anastasiadis, hayal kırıklığına uğradı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 6 maddelik öneri metnini değerlendirdi “hayal kırıklığına uğradık” ifadelerini kullandı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 6 maddelik öneri metnini değerlendirdi “hayal kırıklığına uğradık” ifadelerini kullandı.

İkinci 5+1 toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının tutumundan ötürü büyük hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Kıbrıs Rum tarafının olumlu bir iklim yaratma çabasında olduğunu anlatan Anastasiadis Rum tarafının kendi tutumunu ve Tatar’ın öneri metnine cevap vereceklerini kaydetti.

Anastasiadis görüşmelerin Perşembe sabahı saat 10.00’da başka bir genel kurul ile devam edeceğini ekledi.

Anastasiadis bu gece Cenevre’den yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le yaptığı görüşmede Guterres’e şunları söylediğini belirtti :

“Kıbrıs Rum tarafı olarak, çabamız zorluklardan kaçınarak, kabul edilemez referanslar sunmaksızın olumlu bir atmosfer yaratmaktır. Pozisyonlarımızı / tutumumuzu sadece olayların siyasi bakış açısı ile değil, bilimsel belgelerle de yazılı olarak sunacağız”

Basın mensupları tarafından bugün Türk ve Kıbrıs Türk taraflarınca ortaya atılan önerilerle yakınlaşma ihtimalinin olup olmadığı sorulan Anastasiadis, “Bugün, Sayın Tatar’ın yazılı olarak sunduklarını duymak bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Elbette ki Kıbrıs Rum tarafı olarak, çabamız zorluklardan kaçınarak, kabul edilemez referanslar sunmaksızın olumlu bir atmosfer yaratmak olduğunu söyledim. Cevap hakkımızı kullanıp, görüşlerimizi sadece olayların siyasi bakış açısı ile değil, bilimsel belgelerle de yazılı olarak sunacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu