GenelGüney KıbrısManşet

Anastasiadis, Karadağ Cumhurbaşkanı Dukanoviç ile görüştü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Dukanoviç ile görüştü.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Dukanoviç ile görüştü.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün Karadağ’a resmi bir ziyarette bulundu.

Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Dukanoviç ile yaptığı görüşmede Güney Kıbrıs ile Karadağ arasındaki ilişkilerin, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin, Ukrayna’daki savaşın ve AB-Karadağ ilişkilerinin ele alındığını yazdı.

Anastasiadis, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada ilk defa bir “Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı”nın Karadağ’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, AB’ye aday ülke olarak yükümlülüklerini yerine getirmede gösterdiği ilerlemeden ötürü Karadağ’ı tebrik etti.

Nikos Anastasiadis, Ukrayna’daki Rus işgali nedeniyle meydana gelen trajik olaylardan sonra Avrupa’nın, daha etkin müdahalede bulunabilmek ve Avrupa’nın menfaati yerine ülke menfaatini hesaplamayı bırakmak için politika değiştirmesinin herkesin menfaatine olacağını belirtti.

Anastasiadis, Dukanoviç ile görüşmesinde AB’nin karşı karşıya olduğu tahrikleri de ele aldıklarını kaydetti.

Gazeteye göre, Dukanoviç ise Karadağ’ın Akdeniz’deki jeopolitik konumunun denizcilik ve balıkçılık gibi birçok alanda işbirliği yapma imkanı sunduğunu belirtti. Dukanoviç, dış meseleler ve yasadışı insan tacirliğinde çok iyi bir işbirliğine sahip olduklarını; bunlarla birlikte bilim ve kültür alanında da işbirliği geliştirmek istediklerini söyledi.

Dukanoviç, Anastasiadis’in AB’nin dikkatini Batı Balkanlar’a çevirmekte kararlı olduğu ve birleşik bir Avrupa’nın istikrarın garantörü olacağına dair açıklamalarının kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu