GenelGüney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Anastasiadis’ten koronavirüsle mücadelede küresel düzeyde işbirliği çağrısı

Rum Lider Anastasiadis, koronavirüs pandemisinin küresel düzeyde daha fazla iş birliği gerektirdiğini vurguladı

Rum Lider Nikos Anastasiadis, Koronavirüs salgınının küresel düzeyde daha fazla iş birliği gerektirdiğini vurguladı.

Paris Barış Forumu’nda bir konuşma yapan Anastasiadis, Koronavirüsün insan hakları, sosyal uyum, cinsiyet eşitliği ve kadınların hakları konularında elde edilen önemli ilerlemeyi tersine çeviren sıkıntılar yarattığını dile getirdi.

Küresel direncin iş birliğini artırmayı talep ettiğini, sosyo ekonomik sıkıntıların devletler tarafından giderilemeyeceğine işaret eden Rum Lider şöyle konuştu: “Düşünce şeklimiz bakımından her zamankinden daha yenilikçi olmalıyız. Daha adil ve uygulanabilir çözümler bulmalıyız. Ekolojik ve dijital olarak düşünmeliyiz. İklim değişikliğine bağlı olarak gezegenimiz için tehditler bulunmaktadır.

Kıbrıs, iklim değişikliği üzerinde küresel hareket için çok taraflı çerçevenin dönüm noktasını oluşturan Paris Anlaşması’na değişmez taahhüdünü yeniden teyit etmektedir.” Anastasiadis, “İşbirliği, dayanışma, sosyal adalet, vatandaşlarımızın korunması ve kamu sağlığının önemi, bugünkü ve gelecekteki nesilleri dışarda bırakmadan daha barışçı bir dünya için bizim ilkeler rehberimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu