GenelKıbrısManşetSiyaset

“Anayasa delik deşik edilerek çıkılmış bir yol var”

Serdar Denktaş ‘yerel seçim’ ile ilgili konuştu.

Serdar Denktaş ‘yerel seçim’ ile ilgili konuştu.

Demokrat Parti onursal başkanı Serdar Denktaş, 12.’cisi gerçekleştirilen Demokrat Parti Kurultayı’nda GIYNIK TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Denktaş, seçim tarihi belirlenmesine rağmen hala seçime 28’mi yoksa 18 belediyenin katılacağı karmaşasının yaşandığını söyledi.

“BU REFORM VATANDAŞA RAĞMEN YAPILIYORSA BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Denktaş, geçmişte UBP ile DP’nin iş birliği denediğini taban uymadığı için hüsrana uğradıklarını ve iki partinin de kaybettiğini söyledi.

“Yerel reform denilerek çıkılan bir yol var. Vatandaşa rağmen bu reform yapılıyorsa, başarılı olması mümkün değil” ifadelerini kullanan Denktaş, Anayasanın delik deşik edilerek çıkılan bir yol olduğunu söyledi.

DENKTAŞ: BU KARMAŞA İLE HAREKET ETMEK DOĞRU DEĞİL

GIYNIK TV’ye özel açıklamalarda bulunan Denktaş, ortada olan karmaşa ile hareket etmenin doğru olmadığını seçilmesi muhtemel adayların da seçilmeyeceğini ifade etti. Belediyelerin 18’e indirilmesi konusunun düzenlenecek yasa ile bir sonraki seçime hazırlanması gerektiğini kaydeden Denktaş, “Otursunlar bir yasa yapsınlar. Önlerinde 4 yıllık bir süreç olur ve bu süreçte belediyelerin alt yapıları hazırlanır. Herkes ne olacağını bilir ve 18 belediye ile seçime gidilir. Reform böyle olur, yetkisi sorumluluğu çoğaltılmamış 28 belediyeden 18’i kaostan başka bir şey yaratmaz. Neresine dokunsak kötü bir sonuç” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu