KıbrısManşetSiyaset

Angolemli: Nisap krizlerini daha sık göreceğiz

Nisap krizlerinin yaşanmaması için iç tüzükte gerekli değişiklikler yapılarak bu sorunun ortadan kalkabileceğini aktaran Hüseyin Angolemli, “Azınlık hükümeti üç tane bağımsızdan destek alarak nisap sağlamaya çalışıyor. Bu hükümet ömrünü tamamladı. Bu gibi olayları daha sık göreceğiz” dedi.


Meclis’te yaşanan nisap kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Hüseyin Angolemli, nisabın 3 bağımsız milletvekilinin desteğiyle sağlanabildiğini, ancak dün bunun da sağlanamadığına dikkat çekerek azınlık hükümetinin ömrünü tamamladığını savundu.

Nisap krizlerinin yaşanmaması için iç tüzükte gerekli değişiklikler yapılarak bu sorunun ortadan kalkabileceğini de aktaran Angolemli, “Azınlık hükümeti üç tane bağımsızdan destek alarak nisap sağlamaya çalışıyor. Bu hükümet ömrünü tamamladı. Bu gibi olayları daha sık göreceğiz” dedi.

Meclisin çalışmasını hükümet edenlerin sağlaması gerektiğine dikkat çeken Angolemli, Pazartesi ve Perşembe günü olmak üzere haftanın iki günü meclisin toplandığını, Perşembe günü gündem konuşmalarının yer aldığı ifade etti ve Perşembe günleri gündem konuşmaları başladığında bakanlık koltuklarının boş kaldığına işaret etti.

Angolemli, “Azınlık hükümetinin kurulması için büyük bir çaba harcandı. Kayyum hükümeti dayatmayla kurulan bir hükümet. UBP’nin parti başkanı nasıl seçildi? Hükümete 3 bağımsız destek veriyor, yasalarımıza göre bağımsızlar hiçbir görev alamadılar. Bu hükümete destek verdiklerine göre, bir tanesi bile geri çekilse hiçbiri yürüyemez. Demek ki bağımsızlarında birtakım istekleri vardır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu